Offerblokken waren het geliefkoosde doelwit van de dertiger uit Wervik (archieffoto ter illustratie).
Volledig scherm
Offerblokken waren het geliefkoosde doelwit van de dertiger uit Wervik (archieffoto ter illustratie). © Luk van Cauteren

12 maanden effectieve celstraf en 400 euro boete voor offerblokdief

Wervik/Moorslede/Geluveld/IeperEen 35-jarige man uit Wervik die zich vorig jaar in enkele maanden tijd tot de schrik van kerken in de Westhoek ontpopte, is woensdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 12 maanden en een boete van 400 euro. Zowel in Moorslede, Geluveld (Zonnebeke) als Wervik probeerde hij met een lijmstok geld uit offerblokken te stelen. Ook geparkeerde wagens waren niet veilig voor de grijpgrage handen van de drugsverslaafde man.

 1. Jos Laudus (58), fervent racepiloot en zaakvoerder van Bandencenter, overleden
  Tienen

  Jos Laudus (58), fervent racepiloot en zaakvoer­der van Bandencen­ter, overleden

  Tienenaar Jos Laudus (58), van Bandencenter Laudus aan de Sint-Maurusweg in Tienen, is woensdag plots overleden. Klanten kregen er niet enkel een goede service, Jos nam steeds wat tijd voor een goede babbel en een grapje. De man met de eeuwige glimlach en gevoel voor humor was niet enkel in de regio gekend, maar ook ver daarbuiten. Naast het vele en harde werk had Jos een passie voor de autosport en reed jarenlang rally’s.
 2. RESTOTIP. Restaurant Vivaldi in Ieper: “Klassiek, maar degelijk”
  PREMIUM
  Ieper

  RESTOTIP. Restaurant Vivaldi in Ieper: “Klassiek, maar degelijk”

  Niet alle horecazaken in het centrum van Ieper openen op dinsdagavond de deuren, maar bij restaurant Vivaldi op de Grote Markt is dat wel het geval. Wij hadden gereserveerd, maar dat bleek op een rustige weekdag niet nodig. Toch zat er wel wat volk in de zaak, zowel op het terras als binnen. We hoorden enkele Nederlanders een plaatsje innemen, wat erop wijst dat er ondanks de corona-ellende toeristen in Ieper zijn. Meer restotips uit Zuid-West-Vlaanderen vind je in ons dossier.