Burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper) en schepen Philip Bolle (sp.a) ontvangen de bezwaarschriften van het burgerplatform Frontwind Ieper Brielen.
Volledig scherm
Burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper) en schepen Philip Bolle (sp.a) ontvangen de bezwaarschriften van het burgerplatform Frontwind Ieper Brielen. © Henk Deleu

1.264 bezwaarschriften contra, maar ook 222 steunschriften pro windturbineproject Vredesmolens

IeperHet buurtplatform Frontwind Ieper Brielen heeft 1.264 bezwaarschriften verzameld tegen het windmolenproject Vredesmolens. Dat project voorziet vier windturbines rond de Noorderring. Het stadsbestuur zal daartegen (wellicht) negatief adviseren. Het bestuur voelt zich gesterkt door de beslissing van de raad van vergunningsbetwistingen die het beroep volgde dat Ieper neerlegde tegen het toekennen van een vergunning voor twee windturbines op Sint-Jan. “Als de minister haar administratie volgt, dan komen die twee windmolens er niet.”

 1. ASSISEN. Verdediging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtoffer dood uit wettige zelfverdediging”
  PREMIUM

  ASSISEN. Verdedi­ging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtof­fer dood uit wettige zelfverde­di­ging”

  “Sacha Brunessaux is niet schuldig en moet vrijuit gaan.” Dat is de stelling van de verdediging op het assisenproces rond de fatale drugsdeal in Roeselare. Advocaat Johan Platteau pleitte dat zijn cliënt het vuurwapen van Agaverdi Mahmudov (18) afnam en in die schermutseling een dodelijk schot loste. “Leugens”, meenden de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie. Dinsdagavond volgt het arrest.
  Ieper
 2. Verpleger Joeri (45) terug thuis na intensieve B-FAST-missie in Turkije: “Veel dankbaarheid, maar de ellende blijft aan de ribben plakken”
  PREMIUM

  Verpleger Joeri (45) terug thuis na intensieve B-FAST-mis­sie in Turkije: “Veel dankbaar­heid, maar de ellende blijft aan de ribben plakken”

  Het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is enorm trots op verpleegkundige Joeri Busschaert (45), de man uit Poelkapelle die deelnam aan een B-FAST-missie in Turkije. In een veldhospitaal in het zwaar getroffen Kirikhan bediende hij er als vrijwilliger het röntgenapparaat. “Ik zou het opnieuw doen, maar niet meteen volgende week.” In dit artikel lees je in welke moeilijke omstandigheden de verpleegkundige er zijn werk moest doen.
  Ieper
 1. ASSISEN. De amper 18-jarige Agaverdi wilde snel geld verdienen met een ripdeal, maar bekocht dat met z'n leven: “Iets in hem zei dat hij het moest doen”
  PREMIUM
  Roeselare/Menen

  ASSISEN. De amper 18-jarige Agaverdi wilde snel geld verdienen met een ripdeal, maar bekocht dat met z'n leven: “Iets in hem zei dat hij het moest doen”

  Vrienden en familie omschreven hem als een rustige jongen en z’n bazen als een goede werkkracht. Agaverdi Mahmudov (18) had alles om het te maken, maar toch liet de Menenaar zich verleiden tot het plegen van een ripdeal. “Door de invloed van een slechte vriend”, meende zijn vriendin. Agaverdi werd uiteindelijk met één kogel om het leven gebracht door Sacha Brunessaux (23) uit Roeselare. Een ongeval, zoals die laatste zelf beweert, of een doodslag? Dat moet deze week duidelijk worden in het Brugse assisenhof na een onderbreking door een wrakingsverzoek.
  Menen, Roeselare
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.