Voor het tweede jaar op rij kunnen de inwoners naar Wiek Fantastiek.
Volledig scherm
Voor het tweede jaar op rij kunnen de inwoners naar Wiek Fantastiek. © Filip Vanden Berghe

Wiek Fantastiek 2022 op gang getrokken in Ichtegem

IchtegemVrijdagavond was de tuin van Huis Dekeyser de locatie voor de eerste vrijdagavond van Wiek Fantastiek editie 2022 editie. Met dit gratis laagdrempelige concept wil het lokale bestuur van Ichtegem cultuur tot bij zijn inwoners brengen en de sociale contacten een boost geven. Op 1 juli volgt Eernegem terwijl deelgemeente Bekegem een week later aan de beurt is.

  1. Einde van een tijdperk in Aartrijke, waar speelgoedwinkel ‘Coemancenter’ eind dit jaar de deuren sluit: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan, want hier kleeft de nostalgie aan de muren”
    PREMIUM
    Aartrijke

    Einde van een tijdperk in Aartrijke, waar speelgoed­win­kel ‘Coemancen­ter’ eind dit jaar de deuren sluit: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan, want hier kleeft de nostalgie aan de muren”

    Speelgoedwinkelketen Fun zal haar filiaal aan de Engelstraat in Aartrijke allicht nog voor het einde van het jaar definitief sluiten. Daarmee zal, na net geen honderd jaar, een einde komen aan een brok nostalgie. Want de speelgoedwinkel kent hiér haar oorsprong, toen nog als Coemancenter. Of hoe een lokale drukkerij met speelgoedartikelen uitgroeide tot de grootste in haar soort in West-Vlaanderen.