Magali Segers wordt opgevolgd door partijgenoot Geert Van Daele.
Volledig scherm
Magali Segers wordt opgevolgd door partijgenoot Geert Van Daele. © ichtegem.be/facebook

Magali Segers stopt als schepen: “De combinatie met mijn apotheek en gezinsleven was onhaalbaar geworden”

IchtegemMagali Segers (Liberaal 2018) stopt op 7 oktober als schepen in Ichtegem. “Kiezen is altijd een beetje verliezen”, stelt Segers, die opgevolgd wordt door partijgenoot Geert Vandaele.

 1. Opnieuw forse investering in politie Oostende: 21 extra vacatures én miljoen euro, onder meer om cybercriminelen te klissen
  Oostende

  Opnieuw forse investe­ring in politie Oostende: 21 extra vacatures én miljoen euro, onder meer om cybercrimi­ne­len te klissen

  De lokale politie van Oostende breidt nog maar eens uit met 21 extra personeelsleden en investeert voor een miljoen euro in nieuw materieel, onder meer voertuigen voor de strandpolitie en technologie om cybercrime aan te pakken. Dat blijkt uit de politiebegroting voor 2022. “We blijven hard inzetten op veiligheid", zegt burgemeester Bart Tommelein.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Oudste bakkerij van Oostende bakt ze bruin op wereldkampioenschap: “Gescoord met onze ambachtelijke aanpak”
  PREMIUM
  Oostende

  Oudste bakkerij van Oostende bakt ze bruin op wereldkam­pi­oen­schap: “Gescoord met onze ambachte­lij­ke aanpak”

  Bakkerij Decock in de Langestraat is sinds 1855 (!) een naam die klinkt in Oostende en omstreken. En sinds vorige week mag je gerust ook zeggen in de wereld. Guillaume David (20), zevende generatie in het familieverhaal, eindigde zesde op het wereldkampioenschap Bakkerij in het Franse Nantes. Wij schuiven mee aan tafel om het bakkersgeheim te ontrafelen.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.