De kinderen op bezoek in woonzorgcentrum Hof Demeersseman in Ichtegem.
Volledig scherm
De kinderen op bezoek in woonzorgcentrum Hof Demeersseman in Ichtegem. © RV

Kinderen krijgen voeling met de zorg tijdens ontdekkingsdag in Hof Demeersseman

IchtegemVandaag organiseerde het Ichtegemse woonzorgcentrum Hof Demeersseman voor de tweede keer deze zomer een Kids@Work dag. Tal van nieuwsgierige kinderen namen een kijkje achter de schermen en draaiden mee met het zorgpersoneel.

 1. Natali Broods is master en Dominique Deruddere mag openen: dit moet je weten over de eerste echte wintereditie van Filmfestival Oostende
  oostende

  Natali Broods is master en Dominique Deruddere mag openen: dit moet je weten over de eerste echte winteredi­tie van Filmfesti­val Oostende

  Op 27 januari start eindelijk de eerste volwaardige wintereditie van Filmfestival Oostende. Het is al de 15e editie van het festival, dat voor het eerst niet meer in september plaatsvindt. Actrice Natali Broods zal Koen De Bouw opvolgen als master, de openingsfilm is ‘The Chapel’ van regisseur Dominique Deruddere. Met De Grote Post komt ook een nieuwe festivallocatie bij. “We willen het Filmfestival meer dan ooit naar het centrum van de stad trekken", zegt directeur Peter Craeymeersch.
 2. ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlijke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlij­ke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke hebben de burgerlijke partijen hun pleidooi gehouden. De advocaten van de nabestaanden zetten vooral de gruwel van de feiten in de verf. “Mihael Parrent is op een beestachtige manier om het leven gekomen”, klonk het. “Hij had 32 snijwonden, 31 steekwonden en 17 schrammen.” Eerder op de dag maakte de jury nog kennis met de triestige jeugd van Romuald Verburgh. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.