Een archiefbeeld van de gemeenteraad in Ichtegem
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de gemeenteraad in Ichtegem © Benny Proot

Ichtegem verlaagt belastingen in 2022: “Zonder dat de begroting voor de komende jaren in het gedrang komt”

IchtegemDe gemeenteraad van Ichtegem heeft een verlaging goedgekeurd van de algemene gemeentebelasting voor alleenstaanden, gezinnen, landbouwers, kleine zelfstandigen en kmo’s. Het verlaagde tarief gaat in vanaf aanslagjaar 2022. Het bestuur rekent de mindere inkomsten voor de gemeente op zo’n 100.000 euro.

  1. Kunstenaar Max Van Dingenen zet Oostendenaars in de kijker met eigen versie van werk James Ensor: Van de burgemeester tot vuilnisophaler, iedereen is gelijk op het schilderij”
    PREMIUM

    Kunstenaar Max Van Dingenen zet Oostende­naars in de kijker met eigen versie van werk James Ensor: Van de burgemees­ter tot vuilnisop­ha­ler, iedereen is gelijk op het schilderij”

    Volgend jaar viert Oostende de schilder James Ensor met het Ensorjaar. Tijdens corona kwam kunstenaar Max Van Dingenen (67) met het idee om zelf grote replica’s te maken van een werk van James Ensor, maar dan met allemaal Oostendenaars in de hoofdrol. Hij inspireerde zich op het werk ‘Mijn portret omringd door maskers’, maar dan zonder de maskers. “Ik heb al portretten geschilderd van bijna 100 Oostendenaars”, zegt Max.
    Oostende