Het schepencollege van Ichtegem stelde haar beleidsplan voor: (vlnr, boven) Willy Hosten, Celesta Muylle, Magali Segers, Tina Ledaine, (vlnr, onder) Lieven Cobbaert, Jan Bekaert en algemeen directeur Dimitri Decock
Volledig scherm
Het schepencollege van Ichtegem stelde haar beleidsplan voor: (vlnr, boven) Willy Hosten, Celesta Muylle, Magali Segers, Tina Ledaine, (vlnr, onder) Lieven Cobbaert, Jan Bekaert en algemeen directeur Dimitri Decock © TVA

Gemeente heeft plannen klaar: Bruwier wordt socio-cultureel centrum, dorpskern Ichtegem krijgt make-over

Onder de werktitel ‘Ichtegem Inspireert’ en de bijhorende hashtag heeft het gemeentebestuur zijn beleidsplan voorgesteld. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar de ontwikkeling van de site Bruwier, de heraanleg van de Ichtegemse kern en de toekomst van Huis Anne Mahieu. “Deze legislatuur moet een kruisbestuiving worden tussen het bestuur en de inwoners, waarbij we elkaar inspireren”, zegt burgemeester Jan Bekaert (WIT)

  1. Op bezoek bij Huis Laleman, al 100 jaar specialist in Vlaams wild: “Wij moeten het dier kunnen zien met de kop en de poten er nog aan”
    PREMIUM

    Op bezoek bij Huis Laleman, al 100 jaar specialist in Vlaams wild: “Wij moeten het dier kunnen zien met de kop en de poten er nog aan”

    Het jachtseizoen is geopend in ons land, en daarmee breekt een drukke periode aan bij Huis Laleman in de Kapucijnenstraat in Oostende. De zaak werd in 1920 opgericht en 100 jaar later is het in de regio nog altijd de enige poelier, een slagerij die zich richt op de verkoop van gevogelte en wild. Christèle Laleman (62) en haar echtgenoot Jean-Luc Defreyne (65) zijn gepassioneerd bezig met hun stiel. “Er zijn weinig echte poeliers. Het is een stiel die je al doende moet leren, maar die slechts weinig mensen echt beheersen.”