De eerste locatie waar Wiek Fantastiek passeert, is de Vossebeekstraat. Op de foto (v.l.n.r.): Evelien Sucaet (medewerkster bibliotheek), Sofie De Vos (afdelingshoofd dienst cultuur & evenementen), Celesta Muylle (schepen van cultuur), bewoners Marina en Donald Denys (grootouders van Tristan en August onderaan), Nele Inghelbrecht (dienst evenementen), bewoonster Karolien Vanthournout met dochter Elien en zoon Maxime en tot slot Magali Segers (schepen van evenementen).
Volledig scherm
De eerste locatie waar Wiek Fantastiek passeert, is de Vossebeekstraat. Op de foto (v.l.n.r.): Evelien Sucaet (medewerkster bibliotheek), Sofie De Vos (afdelingshoofd dienst cultuur & evenementen), Celesta Muylle (schepen van cultuur), bewoners Marina en Donald Denys (grootouders van Tristan en August onderaan), Nele Inghelbrecht (dienst evenementen), bewoonster Karolien Vanthournout met dochter Elien en zoon Maxime en tot slot Magali Segers (schepen van evenementen). © Bart Boterman

Cultuur en plezier komen naar de Ichtegemse wijken met Wiek Fantastiek: “Eindelijk opnieuw genieten na jaar coronaleed”

Ichtegem/Eernegem/BekegemIchtegem pakt deze zomer uit met het gloednieuw cultureel evenement Wiek Fantastiek, dat zich in de maand juli vier keer neerpoot in verschillende wijken in Ichtegem, Eernegem en Bekegem.  “Om zo cultuur tot bij de inwoners te brengen en de sociale contacten een boost te geven”, zegt de schepen van Cultuur, Celesta Muylle (W.I.T). Een tip van de sluier: denk aan theatervoorstellingen, workshops, springkasteel, discobar en zelfs gratis koffie en thee.

 1. Brandweerman Bjorn (39) terug uit rampgebied in Verviers: “Dankbaarheid heel groot ondanks miserie”
  Kemmel/Ieper/Poperinge/De Panne/Veurne

  Brandweer­man Bjorn (39) terug uit rampgebied in Verviers: “Dankbaar­heid heel groot ondanks miserie”

  Drie dagen na elkaar zakten brandweermannen van de zone Westhoek al naar de getroffen, overstroomde gebieden in Limburg of Wallonië af. Ze keerden terug met schrijnende verhalen, maar vooral met een voldaan gevoel. “Daarom word je brandweerman, om echt te kunnen helpen. Het pompiersbloed stroomt door je aderen”, getuigt Bjorn Houwen (39) uit Kemmel.
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.