Animal Resistance bezet eendenboerderij in Bekegem: 50 activisten ketenen en lijmen zich vast in stal

In Bekegem bij Ichtegem bezetten dierenrechtenactivisten van Animal Resistance de eendenboerderij Bekegemse Foie Gras in de Doornhoekstraat. Het gaat om een tachtigtal activisten, onder wie een kleine vijftig die de stallen zijn binnengedrongen. Ze hebben een ketting rond zich bevestigd of lijmden zich vast aan elkaar. Ze willen dat de laatste foiegrasboerderij van Vlaanderen sluit met onmiddellijk ingang.

12 reacties

 • Alex Van der Beke

  3 jaar geleden
  Spannend, ik heb er heerlijk van genoten met een sneetje gegrilde peperkoek, rijkelijk besmeerd met foie gras, een toefje uienconfituur en enkele korrels grof zout. Mmmmmmmmmhhhhhh
 • Bart Boutje

  3 jaar geleden
  Het is heel simpel. Ik vind foie gras heel lekker en zal het blijven eten zolang het beschikbaar is. Dus enkel een verbod op verkoop en consumptie zal helpen anders blijft er komen uit de oostbloklanden
 • Ben Versteynen

  3 jaar geleden
  Inbrekers horen in de gevangenis. Deze club mensen is alle realiteitszin kwijt. Deze dieren hebben een dag vol stress beleefd.
 • Noel de ridder

  3 jaar geleden
  Verwonderd? Hoe gaan mensen met hun naasten om!
 • Robin Verheyden

  3 jaar geleden
  Helaas helpt het allemaal niet veel. Er is maar één principe dat in onze maatschappij iets kan veranderen: een verschuiving tussen vraag en aanbod. Als mensen daadwerkelijk iets geven om dieren en de natuur, dan consumeren ze die producten niet meer.