Andy Priem uit Aartrijke met een moelleux met suikervrije ijscrème. De man staat graag in de keuken om er z'n oude liefde - de patisserie - te bereiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Andy Priem uit Aartrijke met een moelleux met suikervrije ijscrème. De man staat graag in de keuken om er z'n oude liefde - de patisserie - te bereiden. © Anthony Statius

Andy (37) verzamelt 35.000 bakvrienden op Facebook: “En nu ons eigen kookboek, graag”

Aartrijke/IchtegemVlamingen met een passie voor bakken verenigen in een Facebookgroep: dat is het doel van De Bakvrienden, een initiatief van Andy Priem (37) uit Aartrijke. Al meer dan 35.000 leden delen er tips, recepten en foto’s van hun taarten, eclairs... “Ik behaalde een bakkersdiploma, maar liet op mijn 20ste mijn grote passie varen om voor m'n jong gezin te zorgen. Via Facebook kan ik mijn ei nu toch kwijt”, glimlacht Andy.

 1. Zie de muren in Oostende tot leven komen: hier zijn The Crystal Ship-kunstenaars tijdens de paasvakantie aan het werk
  PREMIUM

  Zie de muren in Oostende tot leven komen: hier zijn The Crystal Ship-kunste­naars tijdens de paasvakan­tie aan het werk

  De ‘street artists’ van kunstenfestival The Crystal Ship in Oostende gaan vanaf dit weekend aan de slag. Op het einde van de paasvakantie zijn alle werken klaar, maar wie de artiesten graag eens live wil bewonderen, kan de komende twee weken al de muren tot leven zien komen. Nee, ze werken natuurlijk niet allemaal ‘nine to five’ Maar op deze vijf plaatsen heb je veel kans om een bekende straatkunstenaar in actie te spotten.
  Oostende
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.