Slachtoffer Lena hing haar schaatsen intussen aan de haak
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Lena hing haar schaatsen intussen aan de haak © Joel Hoylaerts/Photo News

Schaatstrainer beschouwt seks met Lena (14) niet als verkrachting: “Ik wist dat het niet mocht, maar ben geen slechte gast”

Hulshout/Edegem“Ik wist dat ze heel jong was. En ik wist dat het niet mocht. Maar ik ben echt geen slechte gast.” Schaatstrainer J.B. (28) uit Edegem vroeg woensdag op de rechtbank in Turnhout de vrijspraak voor verkrachting nadat hij seks had met een 14-jarige leerlinge van hem. “Ze kon haar seksualiteit beter met mij ontdekken dan met iemand anders. Dan was ik zeker dat het op een respectvolle manier zou gebeuren”, verdedigde hij zich. Voor de openbare aanklager moet de schaatstrainer niet naar de gevangenis. Dit is wat hem wel boven het hoofd hangt.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Vaccinatiecentra in Aarschot en Diest openen op vrijdag 19 februari, weliswaar met een beperkt aantal vaccins
  PREMIUM
  Aarschot/Begijnendijk/Tielt-Winge

  Vaccinatie­cen­tra in Aarschot en Diest openen op vrijdag 19 februari, weliswaar met een beperkt aantal vaccins

  De vaccinatiecentra in Aarschot en Diest zijn er nu helemaal klaar voor en openen de deuren op vrijdag 19 februari. De afgelopen dagen werd er al geproefdraaid. “In Aarschot worden in het begin enkele honderden vaccins verwacht. De eerste leveringen betreffen het AstraZeneca-vaccin”, zegt burgemeester van Tielt-Winge Rudi Beeken (Open Vld).
 1. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park

 2. Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervolging
  Play

  Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervol­ging