De Poëzieweek loopt van 27 januari tot en met 2 februari 2022.
Volledig scherm
De Poëzieweek loopt van 27 januari tot en met 2 februari 2022. © Poëzieweek 2022

Bibliotheek van Hulshout deelt poëziekaarten uit

HulshoutIn de bibliotheek van Hulshout kunnen bezoekers vanaf morgen gratis poëziekaarten bekomen. De bib deelt deze uit naar aanleiding van de poëzieweek, die start op donderdag 27 januari en loopt tot en met woensdag 2 februari.

 1. Kunstschilder, leerkracht op rust en mede-oprichter Hnita Willy Van Woensel (86) overleden: “Muzikanten namen zijn schilderijen mee naar de VS”
  PREMIUM

  Kunstschil­der, leerkracht op rust en me­de-oprichter Hnita Willy Van Woensel (86) overleden: “Muzikanten namen zijn schilderij­en mee naar de VS”

  In Heist-op-den-Berg is op woensdag kunstschilder, voormalig leerkracht en ere-ondervoorzitter van de Hnita, Zuidkempische Kunst- en Kultuurkring, Willy Van Woensel (86) overleden. Bij die laatste vereniging stond hij mee aan de wieg en leidde hij enkele jaren de afdelingen klassieke muziek en vormgevende kunst. Daarnaast was hij zo’n dertig jaar lang leerkracht in de lagere school van het KTA en was hij actief bij de toeristische dienst van Heist. Zonen Kris en Peter schetsen een portret van hun vader.
  Heist-op-den-Berg
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. HUIZENJACHT. De Antwerpse stationsbuurt, waar veel te beleven valt, maar die ook zijn negatieve kanten heeft: “Een tweeslaapkamerappartement kost je hier 200.000 euro”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. De Antwerpse stations­buurt, waar veel te beleven valt, maar die ook zijn negatieve kanten heeft: “Een tweeslaap­ka­mer­ap­par­te­ment kost je hier 200.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: de stationsbuurt in Antwerpen. “Misschien wel de meest bereikbare buurt van Antwerpen, en je hebt hier álles.”
  Antwerpen