Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Bewoners blussen zelf keukenbrandje

 1. Buurtbewoners en oppositie hekelen communicatie rond Reflex-dossier: “Buurt is ongerust over plannen, maar nog niet gehoord”
  westerlo

  Buurtbewo­ners en oppositie hekelen communica­tie rond Re­flex-dos­sier: “Buurt is ongerust over plannen, maar nog niet gehoord”

  Enkele buurtbewoners van de Reflex-site in Westerlo en oppositieraadsleden Frans De Cock (Open & Positief Westerlo) en Flor Celen (onafhankelijk) vinden de communicatie van het gemeenbestuur over het Reflex-dossier ondermaats. De buurtbewoners vrezen dat de komst van het multifunctioneel ontmoetingscentrum extra overlast met zich zal meebrengen, maar worden momenteel nog in het ongewisse gelaten over de plannen. Schepen Filip Verrezen zegt dat de buurt sowieso inspraak zal krijgen. “Maar we wilden niet met een leeg blad naar de buurt trekken.”
 2. Heist hoopt eerste veiligheidscamera in centrum volgend jaar te kunnen plaatsen: “Gouden Kruispunt als eerste locatie”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Heist hoopt eerste veilig­heids­ca­me­ra in centrum volgend jaar te kunnen plaatsen: “Gouden Kruispunt als eerste locatie”

  Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg heeft de komst van veiligheidscamera’s in het centrum van de gemeente nog niet opgegeven. Al in 2012 werden er door de gemeente camera’s aangekondigd, maar werd het project onder andere door de hoge kostprijs afgeblazen. Burgemeester Jan Moons (N-VA) hoopt nu in 2023 een eerste camera te verwelkomen op het Gouden Kruispunt.