Lieve met papegaai Leo, die sprekend op Chico lijkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieve met papegaai Leo, die sprekend op Chico lijkt. © RV

“Als hij ‘loempe kiek’ naar je roept, dan is het onze Chico”: grofgebekte papegaai zit drie maanden na ontsnapping mogelijk in Zoerselse pastorietuin

Hulshout/ZoerselDrie maanden geleden wist papegaai Chico samen met broertje Leo te ontsnappen bij zijn baasje Lieve Smidts in Hulshout. Leo kon snel teruggevonden worden in de pastorietuin in Zoersel en wellicht zwerft Chico daar nog altijd rond. Er zijn immers al meerdere meldingen binnengelopen en om zeker te zijn dat het om Chico gaat, moet je gewoon goed luisteren. En misschien niet al te lichtgeraakt zijn. “Hij durft al eens ‘fuck you’ te roepen...”

  1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
    PREMIUM
    Wuustwezel

    KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

    Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.