1. RESTOTIP. Bij Tafereel dineer je aan een tafel van 17 meter lang
  PREMIUM
  Herentals

  RESTOTIP. Bij Tafereel dineer je aan een tafel van 17 meter lang

  Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Tafereel, de gloednieuwe zaak van smaakmakers Jelle en Tony Ver Berne. Ze pakken uit met een tafel van zeventien meter lang, die rechtstreeks vanuit de keuken tot voor de neus van de gasten wordt geschoven.
 2. Schoonmakers in bloemetjes gezet
  Begijnendijk

  Schoonma­kers in bloemetjes gezet

  Naar aanleiding van de “Week van de schoonmaker” heeft ACV Begijnendijk-Betekom de medewerkers van de verschillende schoonmaakdiensten in de gemeente in de bloemetjes gezet. “Elke dag opnieuw staan ze met de glimlach voor ons klaar. Dag in, dag uit steeds opnieuw! Er zijn heel veel soorten schoonmakers, en die verdienen één voor één respect en waardering, zegt voorzitster van het ACV Wendy De Cock. “Sinds de coronamaatregelen is het nog duidelijker hoe belangrijk de job van het schoonmaakpersoneel is en hoe zij elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven. Zij verdienen het om in deze week extra bedankt te worden want hun inzet is goud waard!”
 1. Gezinsbubbels zoeken naar vermiste prinses Preicilla tijdens alternatief schoolfeest in Oosterwijk
  westerlo

  Gezinsbub­bels zoeken naar vermiste prinses Preicilla tijdens alterna­tief school­feest in Oosterwijk

  Een normaal schoolfeest zit er nog niet in en dus bokste de basisschool van Oosterwijk (Westerlo) een coronaveilig alternatief in elkaar. Bubbels van maximaal 10 personen konden dit weekend een wandelzoektocht in en rond de school stappen, waarbij ze de verdwijning van prinses Preicilla dienden op te lossen. Het was meteen ook de ideale gelegenheid om het gloednieuwe houten kasteel op de speelplaats te onthullen.
 2. Kempense voetbalfans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”
  Kempen

  Kempense voetbal­fans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”

  Net zoals de Rode Duivels het Europees Kampioenschap met een zege begonnen door met 3-0 van Rusland te winnen, startten ook de voetbalfans uit onze regio hun voetbalfeest op een positieve manier. Verspreid over de hele Kempen zakten supporters af naar verschillende zomerbars en terrassen om de wedstrijd op groot scherm bij te wonen. Ook in Herentals, Westerlo, Grobbendonk en Vorselaar genoot men van de eerste zege van ons nationale elftal.
 1. 125 enthousiaste kinderen nemen deel aan ‘Dag van de Miniem’ van Vlaamse Wielerschool Provincie Antwerpen
  wielrennen

  125 enthousias­te kinderen nemen deel aan ‘Dag van de Miniem’ van Vlaamse Wieler­school Provincie Antwerpen

  125 kinderen tussen acht en elf jaar hebben zaterdag deelgenomen aan ‘De Dag van de Miniem’. Een gratis initiatief van de Vlaamse Wielerschool Provincie Antwerpen, die gevestigd is in Herentals, in samenwerking met de Provinciale Jeugdcommissie Antwerpen. De kinderen kregen aan de start het bezoek van veldrijdster Sanne Cant, die als kind een trouwe bezoeker was van wat toen nog de Herentalse Wielerschool noemde.
 1. Allereerste editie van Oktoberfest Hulshout strijkt neer op Industriepark: “We brengen München naar Hulshout”
  hulshout

  Allereer­ste editie van Oktober­fest Hulshout strijkt neer op Industrie­park: “We brengen München naar Hulshout”

  Liefhebbers van lederhosen, dirndls, halve liters bier en ambiance kunnen zaterdag 2 oktober aankruisen in hun agenda. Dan vindt de allereerste editie van Oktoberfest Hulshout plaats op het Industriepark. Headliners zijn de Gebroers Ko, Laura Lynn en Sam Gooris, maar ook enkele lokale dj’s zullen voor de sfeer zorgen. “Het is de bedoeling dat je plezier hebt vanaf je hier binnenkomt tot je weer naar huis gaat.”
 1. Koppel stelde huis ter beschikking voor drugsgebruik
  Hulshout

  Koppel stelde huis ter beschik­king voor drugsge­bruik

  Een koppel uit Hulshout stond terecht voor de rechter in Mechelen. Het koppel moest zich verantwoorden voor het ter beschikking stellen van hun woning aan drugsgebruikers. Dat bleek onder meer na enkele politietussenkomsten in maart en april 2020. De lijntjes speed en flesjes GHB lagen er volgens het parket steeds klaar voor de gebruikers. Het parket eiste een geldboete van 8.000 euro en een celstraf van 10 maanden effectief tegen de man. Zijn vriendin riskeert naast diezelfde geldboete ook nog een celstraf van 6 maanden. “Ik wist dat ze drugs gebruikten in huis, maar ik heb nooit gezegd dat ze hier mochten gebruiken”, zei de man op zitting. Hij ontkende de feiten. Zijn vriendin liet vandaag verstek gaan.
 2. REEKS. De 8 tofste terrasjes voor kleine kapoenen in de Kempen en het Rivierenland
  PREMIUM
  Kempen-Mechelen

  REEKS. De 8 tofste terrasjes voor kleine kapoenen in de Kempen en het Rivieren­land

  Het terrasjesseizoen is eindelijk officieel aan de gang! Bij Het Laatste Nieuws gaan we daarom drie weken lang op zoek naar de mooiste terrassen van Vlaanderen. De voorbije weken vonden we al de rust in de natuur en de gezellige drukte in de steden. Dit weekend tonen we je de acht tofste, meest kindvriendelijke terrasjes van de Kempen en het Rivierenland. Zo genieten jij en je kleine kapoen samen van een heerlijk middagje uit. Lees meer over ‘De mooiste terrassen van Vlaanderen’ in ons dossier.
 3. Gerestaureerde molenaarswoning aan Beddermolen opent als vakantiewoning: “Authentieke elementen behouden, maar je hebt wel alle modern comfort”
  tongerlo

  Gerestau­reer­de molenaars­wo­ning aan Beddermo­len opent als vakantiewo­ning: “Authentie­ke elementen behouden, maar je hebt wel alle modern comfort”

  Nog op zoek naar een originele vakantieplek in eigen streek? Vanaf vrijdag 11 juni kunnen groepen en families tot 10 personen terecht in de volledig gerestaureerde molenaarswoning van de Beddermolen in Tongerlo (Westerlo). In de vakantiewoning snuif je nog de sfeer op van het oude molenhuis, maar heb je toch al het nodige comfort. De stal en schuur kunnen dan weer gehuurd worden voor vergaderingen, feesten en andere activiteiten.