1. Twee extra leerlingen besmet in basisschool na coronatesten: “Naast vierde en vijfde leerjaar gaat nu ook tweede leerjaar 10 dagen in quarantaine”
  Hulshout

  Twee extra leerlingen besmet in basis­school na coronates­ten: “Naast vierde en vijfde leerjaar gaat nu ook tweede leerjaar 10 dagen in quarantai­ne”

  Nadat in de gemeentelijke basisschool in Hulshout 3 leerlingen positief bleken vorige week vrijdag werden alle leerlingen van de betrokken klassen dit weekend getest. Uiteindelijk bleek in deze klassen slechts één extra kind besmet. Tevens testte een leerling uit het tweede leerjaar positief, het gaat hier om een familielid van één van de positief getesten. Zowel het tweede, vierde- enkel klas 4B - en vijfde leerjaar van de school gaan tot 1 februari in quarantaine.
 2. Minister Bart Somers bezoekt vaccinatiecentrum De Waai: “Knap wat er op korte tijd allemaal gerealiseerd is”
  Geel

  Minister Bart Somers bezoekt vaccinatie­cen­trum De Waai: “Knap wat er op korte tijd allemaal gereali­seerd is”

  Vaccinatiecentrum De Waai in Geel is zo goed als klaar. Op vijf dagen tijd installeerden de stadsmedewerkers onthaalbalies, administratieve ruimten, vaccinatieboxen, een wachtruimte en de nodige pc’s. Volgende week staan nog enkele kleinere werkzaamheden gepland, zoals het aanbrengen van signalisatie. Minister Bart Somers kwam zaterdagmiddag alvast een kijkje nemen.
 1. Drie leerlingen van basisschool besmet met Britse variant: 83 leerlingen in quarantaine
  hulshout

  Drie leerlingen van basis­school besmet met Britse variant: 83 leerlingen in quarantai­ne

  In het vierde - enkel klas 4B - en vijfde leerjaar van de gemeentelijke basisschool in Hulshout zijn drie kinderen besmet met de Britse variant van het coronavirus. Alle 83 leerlingen uit deze klassen en de betrokken leerkrachten worden zo snel mogelijk getest en zijn met hun gezin onmiddellijk in quarantaine gegaan, voorlopig tot en met 1 februari in afwachting van hun testresultaat.
 2. Yannick loopt dagelijks evenveel kilometer dan de dagen die januari telt: “Wat begon met een testloopje op nieuwjaarsdag is een straffe uitdaging geworden”
  Tongerlo/Westerlo

  Yannick loopt dagelijks evenveel kilometer dan de dagen die januari telt: “Wat begon met een testloopje op nieuwjaars­dag is een straffe uitdaging geworden”

  Sinds de start van 2021 trekt Yannick Van de Sande (35) uit Tongerlo dagelijks zijn loopschoenen aan. Niks opvallends denkt u dan? Toch wel. De sportieveling loopt iedere dag één kilometer verder. Zo liep hij op 1 januari exact 1 kilometer, op 10 januari op de kop 10 kilometer en zal dat bij iedere dag van de maand het geval zijn. De loper hoopt op de laatste dag van januari exact 31 kilometer af te leggen, waarna zijn maandteller op bijna 500 kilometer aftikt.
 1. Massale respons op vraag naar vrijwilligers voor vaccinatiecentrum eerstelijnszone Demerland
  Diest/Aarschot/Begijnendijk/Bekkevoort/Scherpenheuvel-Zichem/Tielt-Winge

  Massale respons op vraag naar vrijwilli­gers voor vaccinatie­cen­trum eerste­lijns­zo­ne Demerland

  De Eerstelijnszone Demerland is er al even uit waar de vaccinatiecentra komen, met name in de stadsfeestzaal in Aarschot en in CC Den Amer in Diest. Wat ze tot voor kort nog niet hadden, was voldoende personeel. Na een oproep hebben zich al een verrassende 178 vrijwilligers gemeld voor het centrum in Aarschot.
 1. Sverre (12) schrijft open brief aan minister Ben Weyts (N-VA): “Laat ons alsjeblieft in juni op bosklassen gaan, want ik wil het zesde leerjaar leuk afsluiten”
  Vlimmeren/Beerse

  Sverre (12) schrijft open brief aan minister Ben Weyts (N-VA): “Laat ons alsje­blieft in juni op bosklassen gaan, want ik wil het zesde leerjaar leuk afsluiten”

  De 12-jarige Sverre Kleeren uit Vlimmeren (Beerse) heeft een ontroerende open brief geschreven naar Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Met emotionele woorden smeekt hij om op het einde van dit schooljaar op bosklassen te mogen gaan. “We klagen niet, maar deze uitstap zou ik hééééééél graag doen. Waarom zou het niet mogen? In juli zullen we waarschijnlijk toch op verlof mogen of op kamp gaan.”
 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. Studenten kaarten discriminatie in make-up industrie aan: “Nauwelijks foundation voor mensen met donkere huidskleur”
  Antwerpen/Lint/Hove/Heist-op-den-Berg/Mortsel/Hofstade/Hemiksem

  Studenten kaarten discrimina­tie in make-up industrie aan: “Nauwelijks foundation voor mensen met donkere huidskleur”

  ‘Make-up your mind!’ Dat is de boodschap van zes studenten van de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen aan de make-up industrie na een onderzoek naar make-up voor personen met een donkere huidskleur. Zij voelen zich vaak gediscrimineerd. “Het is moeilijk om dan te kunnen zeggen dat je je geaccepteerd voelt in deze maatschappij”, zegt een van hun getuigen.
 1. De Zoerla en De Waai worden vaccinatiecentra van eerstelijnszone Zuiderkempen
  zuiderkempen

  De Zoerla en De Waai worden vaccinatie­cen­tra van eerste­lijns­zo­ne Zuiderkem­pen

  De locaties van de twee vaccinatiecentra in de eerstelijnszone Zuiderkempen zijn bekend. De inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout zullen hun spuitje tegen het coronavirus krijgen in zaal De Waai in Geel. Evenementenhal De Zoerla in Zoerle-Parwijs (Westerlo) zal dan weer dienst doen als vaccinatiecentrum voor de inwoners van Westerlo, Hulshout en Herselt. Vanaf half februari gaan de vaccinaties van start.
 2. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.