Aan de afgegraven taluds komt er een waterdoorlatende verharding zoals de talud aan de Sint-Jansbergsteenweg ter hoogte van de Bertelsheide in Loonbeek.
Volledig scherm
Aan de afgegraven taluds komt er een waterdoorlatende verharding zoals de talud aan de Sint-Jansbergsteenweg ter hoogte van de Bertelsheide in Loonbeek. © rv

Voorafgaande veiligheidsmaatregelen moeten heraanleg N253 vlotter laten verlopen

HULDENBERGIn afwachting van een grote herinrichting van de N253 in Huldenberg voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele ingrepen uit om de zichtbaarheid en veiligheid te verhogen. Dankzij die ingrepen zal de herinrichting ook vlotter verlopen. Op bepaalde plaatsen langs het traject wordt de schuine helling langs de weg (talud) afgegraven.

  1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

    Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

    Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.