Illustratiebeeld speelstraat
Volledig scherm
Illustratiebeeld speelstraat © Vertommen

Maak van je straat een speelstraat!

 1. Gerechtelijk onderzoek en verzekeringsdossier na brand in Molens van Orshoven afgerond: “Stad Leuven koopt nu ook resterend deel aan”
  PREMIUM
  Leuven

  Gerechte­lijk onderzoek en verzeke­rings­dos­sier na brand in Molens van Orshoven afgerond: “Stad Leuven koopt nu ook resterend deel aan”

  Nadat de stad eerder al een deel van de Molens van Orshoven aan de Vaartkom kocht, wordt nu ook het resterende deel van Ertzberg overgenomen. De site maakt deel uit van de stadswijk Tweewaters en bood in het verleden onderdak aan culturele verenigingen. “Met deze aankoop wordt de basis gelegd voor de toekomstige renovatie en de nieuwe bestemming”, zegt schepen Lies Corneillie (Groen).
 2. UZ Leuven opent extra ruimte voor opvang COVID-patiënten
  Leuven

  UZ Leuven opent extra ruimte voor opvang CO­VID-patiënten

  In UZ Leuven worden momenteel 109 coronapatiënten verzorgd. Op de afdeling intensieve zorgen staat de teller nu op 34 patiënten en dat is er eentje minder in vergelijking met woensdag. Dezelfde evolutie bij de patiënten die beademing nodig hebben: van 17 naar 16. Net zoals in andere ziekenhuizen blijft het UZ Leuven vaststellen dat het aantal coronapatiënten dat nood heeft aan een opname toenemen. De kentering is dus nog niet ingezet. UZ Leuven maakte zopas ook extra ruimte vrij om coronapatiënten op te vangen in de afdeling Spoedgevallen. Patiënten met symptomen van COVID-19 moeten immers meteen worden gescheiden van andere spoedgevallen en extra ruimte was aangewezen. Nog dit: op woensdag 28 oktober voerde het Leuvense labo 2.185 coronatesten uit waarvan er 387 positief waren.
 3. Stad Leuven en De Lijn onderhandelen over meer bussen in strijd tegen coronavirus: “Lijnen versterken die vaak worden gebruikt door scholieren”
  Leuven

  Stad Leuven en De Lijn onderhande­len over meer bussen in strijd tegen coronavi­rus: “Lijnen versterken die vaak worden gebruikt door scholieren”

  De stad Leuven dringt er bij vervoersmaatschappij De Lijn op aan om veelgebruikte buslijnen nog te versterken. Meer bussen zijn een wapen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus want sinds de start van het nieuwe school is het druk op de bussen in Leuven. Schepen David Dessers (Groen) is blij dat er na gesprekken met De Lijn versterkingen komen voor enkele lijnen.
 4. Na 80 jaar ruilt Atelier Van Eyck hartje Leuven in voor Korbeek-Lo: “Nieuwe locatie speelt in op de snelle evolutie in het aanbod”
  PREMIUM
  Leuven

  Na 80 jaar ruilt Atelier Van Eyck hartje Leuven in voor Kor­beek-Lo: “Nieuwe locatie speelt in op de snelle evolutie in het aanbod”

  Atelier Van Eyck verhuist van de Tiensestraat in Leuven naar de Tiensesteenweg in Korbeek-Lo. Dat is groot nieuws voor Leuven, want het bekend familiebedrijf werd opgericht in 1910 en maakt al ruim 80 jaar deel uit van het stadscentrum. “In het centrum van Leuven blijft er een depot en atelier operationeel, weliswaar op afspraak”, zegt Wannes Van Eyck.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery