Burgemeester Danny Van Goidtsenhoven en buurtbewoner Luc Decoster op de plaats waar nieuwe school komt in Loonbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Danny Van Goidtsenhoven en buurtbewoner Luc Decoster op de plaats waar nieuwe school komt in Loonbeek. © Vertommen

Loonbeek krijgt nieuwe energieneutrale school: “Het wordt een resultaat om trots op te zijn”

HuldenbergIn Loonbeek start de bouw van een nieuwe school voor de wijkafdeling van GBS Den Elzas van Huldenberg. Het is een innovatief project: het nieuwe gebouw wordt opgetrokken in houtskeletbouw en is nagenoeg energieneutraal. Leerkrachten en leerlingen werden nauw betrokken bij de plannen en tegen 1 september 2021 moet het nieuwe project klaar zijn. “We kozen heel bewust voor innovatieve en klimaatvriendelijke bouwtechnieken”, vertelt burgemeester Vangoidtsenhoven.

 1. Bruulparking 2.0, Benedenstadparking... Voor buurtcomité De Bruul hoeft het allemaal niet: “Er is geen draagvlak omdat iedereen wéét dat ze niet nodig is”
  PREMIUM
  Leuven

  Bruulpar­king 2.0, Beneden­stad­par­king... Voor buurtco­mité De Bruul hoeft het allemaal niet: “Er is geen draagvlak omdat iedereen wéét dat ze niet nodig is”

  Actiecomité Bruul Buurtbewoners is niet te spreken over de geplande Benedenstadparking in de Brouwersstraat en daarmee herhaalt de geschiedenis van de afgevoerde Bruulparking zich. “Wij vechten nog steeds voor onze gezondheid in een leefbare woonomgeving. Met de bouw van parking Bruul 2.0 neemt het bestuur dat van ons af”, zegt buurtbewoner Bie Daems.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen