Koen Geens (CD&V): “De aanslagen en het drama met Julie Van Espen hebben me getekend”

Voor federaal lijsttrekker Koen Geens (CD&V) leek het een rustige campagne te worden, maar dat veranderde op 6 mei. Die dag werd het lichaam van de vermoorde Julie Van Espen gevonden in het Albertkanaal. Dader Steve Bakelmans bleek op vrije voeten, ondanks veroordelingen voor verkrachting in 2004 en 2017. Als minister van Justitie kreeg Koen Geens nog één vraag voorgeschoteld: hoe kan het dat Bakelmans vrij was onder voorwaarden?

97 reacties

 • Yves Van Rossem

  2 jaar geleden
  Beste Koen, hoeveel onschuldige slachtoffers moeten er nog vallen door uw falend beleid ? Wij hebben een harde maar rechtvaardige aanpak nodig in België. Wat is de situatie heden: - hard ? laat mij lachen, de crimineel wordt in België als een koning behandeld! - rechtvaardig ? een gewone burger wordt bij de minste snelheidsovertreding op de rooster gelegd als een ware crimineel terwijl de échte criminelen met rust worden gelaten. De verhouding tussen straf en strafbaar feit is helemaal zoek!
 • Jan Boden

  2 jaar geleden
  De verkiezingen van 26 mei zullen hem misschien nog harder tekenen. Arme man, om compassie mee te krijgen.
 • George Bennet

  2 jaar geleden
  Ik veronderstel dat je het over uw c4 hebt. Teken maar
 • Maraia Ceraia

  2 jaar geleden
  Ik geloof geen ballen van wat die man zegt.Als er iets niet naar behoren werkt is het zijn plicht om de wetten aan te passen.
 • lodewijk maesen

  2 jaar geleden
  blablabla...om zo nog wat stemmen binnen te halen...ga op pensioen...probleem is dat andere ministers het even slecht doen..
 1. De Lijn houdt dinsdag minuut stilte voor slachtoffers overstromingen
  LEUVEN

  De Lijn houdt dinsdag minuut stilte voor slachtof­fers overstro­min­gen

  De medewerkers van De Lijn houden dinsdag om 12.01 uur een minuut stilte voor de slachtoffers van de overstromingen die België hebben getroffen. Als blijk van medeleven aan de slachtoffers, leggen de medewerkers van de vervoersmaatschappij dinsdagmiddag om 12.01 uur een minuut het werk stil. Om de veiligheid van de reizigers en andere weggebruikers niet in het gedrang te brengen, stoppen de chauffeurs dan aan hun eerstvolgende halte. Daar leggen ze de motor gedurende een minuut stil. Ook de overige medewerkers zullen dinsdagmiddag een minuut stilte houden.