Actiecomité Hart voor Huldenberg wijst erop dat de hinder voor de gemeente veel groter is dan voorgesteld omdat er geen rekening werd gehouden met twee banen.
Volledig scherm
Actiecomité Hart voor Huldenberg wijst erop dat de hinder voor de gemeente veel groter is dan voorgesteld omdat er geen rekening werd gehouden met twee banen. © Foto Vertommen

"Eerlijke spreiding van hinder is onmogelijk"

HULDENBERGIn Huldenberg is een infosessie georganiseerd over het vliegtuiglawaai afkomstig van Zaventem. Actiecomité Hart voor Huldenberg zei daar dat de gemeente jaarlijks meer dan 53.000 vluchten ziet overkomen en dat een eerlijke spreiding van de hinder volgens hen voorlopig onmogelijk is door enkele beperkingen.

  1. Horen, zien en ingrijpen: Vooruit Herent voert actie tegen geweld op vrouwen
    Herent

    Horen, zien en ingrijpen: Vooruit Herent voert actie tegen geweld op vrouwen

    Sinds de moord op drie politieke activistes in de Dominicaanse Republiek in 1960 heeft de VN 25 november uitgeroepen tot de Internationale dag tegen geweld op vrouwen. Vandaag oogt de toestand nog steeds weinig rooskleurig. Maar liefst een vijfde van alle meisjes in Vlaanderen kreeg vorig jaar te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag, en een derde van alle vrouwen wereldwijd ervaart ooit een vorm van lichamelijk of seksueel geweld. Vooruit Herent en VIVA Herent grepen deze gelegenheid aan om de problematiek nog eens op de kaart te zetten, en deelden vandaag buttons en flyers uit met het internationale handgebaar tegen geweld.