Kevin Maes (34) uit Hove woont al sinds 2009 in Thailand.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin Maes (34) uit Hove woont al sinds 2009 in Thailand. © rv

Vlaamse Kevin (34) ontsnapt na doodstraf nu ook aan celstraf in Thailand: “Op zo'n moment kan je je emotioneel niet voorbereiden”

Na vier jaar en vier maanden stress moet Kevin Maes (34) - origineel uit Hove - dan toch niet naar de Thaise cel. In 2016 raakte hij in Bangkok betrokken bij het ongewild overlijden van de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin. Nadat er vier jaar cel en zelfs de doodstraf boven zijn hoofd hing, kwam vorige week de verlossende uitspraak van het hoogste Thaise gerecht. “Ik moet niet naar de gevangenis.”

 1. Karen Damen stelt jungle in Antwerps kinderziekenhuis voor: “Het helpt de kinderen bij het genezingsproces”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/KONTICH

  Karen Damen stelt jungle in Antwerps kinderzie­ken­huis voor: “Het helpt de kinderen bij het genezings­pro­ces”

  Olifanten, leeuwen en giraffen. De gangen en kamers van het Koningin Paola Kinderziekenhuis in Antwerpen zien er voortaan uit als een jungle. Lotti Walters uit Kontich, die haar zoontje Ferre (6) verloor aan kanker, richtte de vzw ‘With love by Ferre’ op om de steriele ziekenhuissfeer aangenamer te maken voor kinderen. Karen Damen, meter van de vzw, kwam het oerwoud vrijdagmiddag mee openen. “Er heeft er eentje goedkeurend meegekeken van hierboven.”
 2. Van schoolproject tot volwaardig bedrijf: vier ingenieursstudenten lanceren beschermende wielerbroek
  PREMIUM
  Beveren/Antwerpen

  Van schoolpro­ject tot volwaardig bedrijf: vier ingenieurs­stu­den­ten lanceren beschermen­de wieler­broek

  Een wielerbroek ontwikkelen die renners volledige bescherming biedt bij een zware valpartij op het asfalt. Dat was het idee van vier jonge ingenieursstudenten toen ze de krachten bundelden voor een afstudeerproject aan de Universiteit Antwerpen. Het eindresultaat viel meermaals in de prijzen. De fictieve schoolonderneming is nu een echt bedrijf geworden. Velusta brengt nog dit jaar de eerste broeken op de markt.