In de Mortselsesteenweg in Hove startte zaterdag de negende editie van straattentoonstelling Achter Glas. Een vijftigtal verlichte ramen zullen twee weken lang kunst tentoonstellen binnen het thema ‘Inspirerend Vuur’.
Volledig scherm
In de Mortselsesteenweg in Hove startte zaterdag de negende editie van straattentoonstelling Achter Glas. Een vijftigtal verlichte ramen zullen twee weken lang kunst tentoonstellen binnen het thema ‘Inspirerend Vuur’. © Klaas De Scheirder

Straattentoonstelling Achter Glas van start gegaan

HoveVandaag, zaterdag 23 januari, is op de Mortselsesteenweg in Hove de negende editie van straattentoonstelling Achter Glas van start gegaan. Twee weken lang is de buurt een ‘straatmuseum’ met verschillende kunstwerken achter een vijftigtal ramen.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Burgerplatform #redtram7 tevreden over onderhoud met minister: “Afschaffing hypothekeert de verlenging naar Kontich voorgoed”
  MORTSEL/BERCHEM/ANTWERPEN

  Burgerplat­form #redtram7 tevreden over onderhoud met minister: “Afschaf­fing hypothe­keert de verlenging naar Kontich voorgoed”

  Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) is onder de indruk van de petitie met bijna elfduizend handtekeningen en de tweeduizend klachtenmails die ze mocht ontvangen voor het behoud van tramlijn 7 tussen Antwerpen en Mortsel. Dat zei ze zelf in een onderhoud met de actiegroep #redtram7 dinsdagochtend. “We zijn erg tevreden over het constructief en open gesprek.”
 1. Student-ondernemer Smail (25) zit digitaal rond de tafel met grote baas van H.Essers: “We kunnen elkaar misschien versterken”
  Genk

  Stu­dent-ondernemer Smail (25) zit digitaal rond de tafel met grote baas van H.Essers: “We kunnen elkaar misschien versterken”

  Youssef Kobo (32), oprichter van ‘A Seat At The Table’, koppelde maandag verschillende grote namen – waaronder CEO’s en politici – aan honderd jongeren. Niet om te kijken of er relatiepotentieel inzat, maar wel om te praten over toekomstdromen en werkambities. Smail Iban (25) – student én ondernemer – had de eer om op (virtuele) speeddate te gaan met Gert Bervoets, CEO van het Genkse transportbedrijf H.Essers.
 2. Horeca telt af naar 1 jaar lockdown en doet Bart De Wever cynische scheurkalender cadeau: “De tijd vliegt, ook als je niet zo’n fun hebt”
  ANTWERPEN

  Horeca telt af naar 1 jaar lockdown en doet Bart De Wever cynische scheurka­len­der cadeau: “De tijd vliegt, ook als je niet zo’n fun hebt”

  “Niets verandert tot we iets doen”, dat is de boodschap van de Antwerpse horeca-ondernemers Wim Van der Borght en David Claeys. Woensdag brachten ze burgemeester Bart De Wever (N-VA) een bezoek met een originele scheurkalender die aftelt naar één jaar lockdown. “Tegen het paasweekend moet de horeca terug open kunnen, definitíef”, reageert De Wever.
 1. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

 2. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw