Een van de nieuwe ledschermen in Hove.
Volledig scherm
Een van de nieuwe ledschermen in Hove. © LEDify

Ledschermen vervangen oude lichtkranten: “Hiermee wilt Hove voorbijgangers op een efficiënte manier informeren”

HoveDe verouderde lichtkranten in Hove werden vorige week vervangen door digitale informatieborden. Hierop zullen boodschappen van de gemeente en advertenties van lokale handelaars verschijnen. “Bij een crisissituatie zoals een derde golf kan de gemeente de communicatie 100% overnemen.”

 1. Van Lagune tot Belle Epoque: 5 privé-sauna’s in de regio Antwerpen om met je geliefde te genieten van Valentijn
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Lagune tot Belle Epoque: 5 pri­vé-sauna’s in de regio Antwerpen om met je geliefde te genieten van Valentijn

  Valentijn komt er weer aan en dus is het tijd om na te denken over een geschikt uitje om samen met je partner te genieten van de liefde. Een privé-sauna is bijvoorbeeld altijd een goed idee. Onze redactie lijst voor jou vijf privé-sauna’s op in de regio Antwerpen, waar jij samen met je geliefde kan genieten van een geslaagde Valentijnsdag. Van Belle Epoque in Brasschaat tot Nirvana in Kontich: bij deze wellnesszaken ga jij helemaal zen weer buiten.
 2. Decathlon gaat skikledij verhuren: “Niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker”
  Antwerpen

  Decathlon gaat skikledij verhuren: “Niet alleen goedkoper, maar ook milieu­vrien­de­lij­ker”

  Wie op wintersport wil, maar geen nieuwe ski-jas, winterhandschoenen of skibril wil kopen, kan die nu ook huren. Decathlon is de eerste grote sportketen in ons land die niet alleen skilatten, maar ook skikledij te huur aanbiedt. Reserveren kan online, passen en afhalen in de 35 Decathlon-winkels verspreid over het hele land. “Skikledij huren in plaats van kopen is niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker”, zegt Decathlon.
 3. Jonge Antwerpse ondernemers maken van smartphone de ‘ogen’ van slechtzienden en blinden: “Systeem maakte geen enkele fout op 250.000 kruispunten”
  Antwerpen

  Jonge Antwerpse onderne­mers maken van smartphone de ‘ogen’ van slechtzien­den en blinden: “Systeem maakte geen enkele fout op 250.000 kruispun­ten”

  Veilig de straat oversteken: best wel een uitdaging in een drukke stad als Antwerpen. En dat is het nog veel meer voor onze blinde of slechtziende medeburgers. Gelukkig is er nu de OKO-app van het Antwerpse bedrijf AYES die je op elke smartphone kunt installeren. Geluidssignalen vertellen je of de lichten op groen of rood staan. “Het maakt ons zelfstandiger”, zeggen Peter Janssens (46) en Kenny Demulder (42), die het systeem met de ‘artificiële ogen’ de voorbije maanden testten.