De kerk in de Kapelstraat in Hove.
Volledig scherm
De kerk in de Kapelstraat in Hove. © Benoit De Freine

Hove viert 750ste verjaardag met gedicht en... een nieuwe reuzin

HoveIn 2022 wordt de gemeente Hove 750 jaar. Het gemeentebestuur organiseert daarvoor verschillende activiteiten zoals een boek over de geschiedenis van het dorp, een gedichtenwedstrijd en de creatie van een nieuwe reus. Deelnemen aan de gedichtenwedstrijd kan nog tot 21 juni.

 1. Heeft je kind moeite met wiskunde? Laat hem dan naar YouTube kijken: Vlaming zet 29 filmpjes online met rekentips
  ANTWERPEN

  Heeft je kind moeite met wiskunde? Laat hem dan naar YouTube kijken: Vlaming zet 29 filmpjes online met rekentips

  Volgens internationaal onderzoek is het niveau van onze lagereschoolkinderen voor wiskunde en wetenschappen ernstig gezakt de laatste jaren. Via korte filmpjes die voor iedereen beschikbaar zijn, probeert de Antwerpse wiskundige Free Caenepeel (29) daar iets aan te doen. “Alles moet tegenwoordig in spelvorm gebracht worden, maar wiskunde op zich is eigenlijk al plezant genoeg.”
 2. Hove trekt alcoholverbod (tijdelijk) in na opmerking gouverneur: “Vanaf het juridisch in orde is, voeren we het meteen weer in”
  PREMIUM
  Hove

  Hove trekt alcoholver­bod (tijdelijk) in na opmerking gouverneur: “Vanaf het juridisch in orde is, voeren we het meteen weer in”

  Het alcoholverbod dat vorige week werd ingevoerd in de gemeente Hove, werd vandaag terug ingetrokken. Dat gebeurde na de opmerking van provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V) dat het verbod juridisch niet in orde is. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) laat weten dat het gemeentedecreet momenteel wordt herwerkt en het probleem verder zal aangepakt worden.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein