Concertzaal Da Capo in Hove.
Volledig scherm
Concertzaal Da Capo in Hove. © Benoit De Freine

Da Capo ontvangt ‘Beter dan ooit’ van Hans Mortelmans & Groep

Hans Mortelmans en de vijf muzikanten van zijn groep ‘Beter dan ooit’ staan volgende week in zaal Da Capo op de Hovese Lintsesteenweg. “Zijn nieuwe show werd al met lof bezongen door Jan De Smet en andere gevestigde waarden uit de kleinkunstwereld.”

 1. Eerste voetbalclub in Antwerpse voor kinderen met autisme: “Lawaai van enthousiaste fans langs zijlijn, dat zijn te veel prikkels”
  MORTSEL/BORGERHOUT/HOBOKEN

  Eerste voetbal­club in Antwerpse voor kinderen met autisme: “Lawaai van enthousias­te fans langs zijlijn, dat zijn te veel prikkels”

  In Mortsel werd de eerste Antwerpse autivoetbalploeg opgestart voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS). De Borgerhoutse vrijetijdsorganisatie ‘De Wereld van Rayaan’ startte het initiatief uit hoge nood: “Ouders vroegen ons meer en meer om sportinitiatieven op te richten voor kinderen met autisme.”
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Topslagerij Millevaches opent nieuwe vestigingen in Hoogstraten en Westmalle: “Alles zelf bereid met zelf gekweekte runderen op boerderij in Frankrijk”

  Topslage­rij Milleva­ches opent nieuwe vestigin­gen in Hoogstra­ten en Westmalle: “Alles zelf bereid met zelf gekweekte runderen op boerderij in Frankrijk”

  De gekende slagerij-atelier Millevaches met vestigingen op ’t Eilandje in Antwerpen en de Turnhoutsebaan in Schilde opent dit jaar nog twee nieuwe vestigingen in de Noorderkempen. De winkels openen in november op de Vrijheid in Hoogstraten en tegenover het oude gemeentehuis in Westmalle. “Het vlees, de charcuterie, de verse bereidingen: alles wordt gemaakt van onze eigen runderen van onze boerderij in Frankrijk”, vertellen Peter Van Hulle, Eric Electeur en Tom Drubbel.
 2. Stadsfestival Full Circle breidt uit naar vier dagen en tien locaties: “We gaan Antwerpen als vanouds laten bruisen”

  Stadsfesti­val Full Circle breidt uit naar vier dagen en tien locaties: “We gaan Antwerpen als vanouds laten bruisen”

  Het slechte nieuws voor de cafés heeft weinig invloed op de cultuursector en dus kan het stadsfestival Full Circle, dat nog even in beraad werd gehouden, toch doorgaan midden november. Vier dagen lang bezet het festival tien iconische locaties in de stad, van clubs en concertzalen tot restaurants en zelfs het MAS en Felix Pakhuis. “Meer dan ooit willen we de sector verbinden met zijn publiek en de beleidsmakers.”
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'