1. AED Studios stilaan omgevormd tot vaccinatiedorp: “Blij dat we met logistieke kennis ons steentje kunnen bijdragen”
    Lint

    AED Studios stilaan omgevormd tot vaccinatie­dorp: “Blij dat we met logistieke kennis ons steentje kunnen bijdragen”

    De AED Studios in Lint zijn volop in de weer met de voorbereidingen om vanaf begin februari een vaccinatiecentrum operationeel te krijgen. Op enkele dagen tijd hebben ze een proefopstelling gecreëerd om de vertegenwoordigers van de Eerstelijnszone ZORA al een eerste indruk te kunnen geven. Ook minister van Binnenlandse Bestuur Bart Somers (Open Vld) kwam een kijkje nemen.
  1. Vriendin herdenkt overleden Michiel Claus (34): “Gij en ik waren zo goed samen. Nu voelt het aan als een hoorntje zonder een bolleke ijs”
    PREMIUM
    Kontich/Edegem

    Vriendin herdenkt overleden Michiel Claus (34): “Gij en ik waren zo goed samen. Nu voelt het aan als een hoorntje zonder een bolleke ijs”

    Het is vrijdag één jaar geleden dat Michiel Claus (34) om het leven kwam na een verkeersongeval. Het overlijden was voor talloze Kontichnaren een enorm verlies. Ook nu is de verslagenheid bijzonder groot. “Het lijkt nog altijd alsof het gisteren is gebeurd”, zegt zijn vriendin Tine De Weerdt (33), die haar verdriet van zich afschreef in een emotionele brief.
  1. Bye bye Trump, welkom terug Coca-Cola: Antwerps café stopt na 4 jaar met boycot Amerikaanse producten
    ANTWERPEN

    Bye bye Trump, welkom terug Co­ca-Co­la: Antwerps café stopt na 4 jaar met boycot Amerikaan­se producten

    The Washington Post, Newsweek, De Telegraaf, Daily Pakistan, CNN Indonesia en natuurlijk als eerste in Het Laatste Nieuws. Het was wereldnieuws vier jaar geleden toen het Antwerpse café ’t Zeezicht alle Amerikaanse producten bande bij de aanstelling van president Trump. Nu Biden de eed heeft afgelegd, zijn er terug Coca-Cola, Lays én Tabasco welkom in de kroeg op de Dageraadplaats.
  2. Antwerps hiphopfestival Fire is Gold nu al klaar om uit te verkopen: “Line-up zit volledig in elkaar”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Antwerps hiphopfes­ti­val Fire is Gold nu al klaar om uit te verkopen: “Line-up zit volledig in elkaar”

    Uiterlijk maart valt volgens Vlaams cultuurministers Jan Jambon (N-VA) de beslissing over het al dan niet bestaan van een festivalzomer in 2021. Voor middelgrote festivals met duizenden bezoekers in Antwerpen zoals Linkerwoofer en Ampere Open Air blijft het te vroeg om uitspraken te doen. Hiphopfestival Fire is Gold komt wel al duidelijker naar buiten: “Wij zijn enorm flexibel, er is zelfs nog speling met de exacte datum van het festival.”
  1. Studenten kaarten discriminatie in make-up industrie aan: “Nauwelijks foundation voor mensen met donkere huidskleur”
    Antwerpen/Lint/Hove/Heist-op-den-Berg/Mortsel/Hofstade/Hemiksem

    Studenten kaarten discrimina­tie in make-up industrie aan: “Nauwelijks foundation voor mensen met donkere huidskleur”

    ‘Make-up your mind!’ Dat is de boodschap van zes studenten van de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen aan de make-up industrie na een onderzoek naar make-up voor personen met een donkere huidskleur. Zij voelen zich vaak gediscrimineerd. “Het is moeilijk om dan te kunnen zeggen dat je je geaccepteerd voelt in deze maatschappij”, zegt een van hun getuigen.
  1. Edegemse quarantaine ook gevolgen voor andere scholen en woonzorgcentra: “Flexibiliteit collega’s houdt ons recht”
    PREMIUM
    EDEGEM

    Edegemse quarantai­ne ook gevolgen voor andere scholen en woonzorg­cen­tra: “Flexibili­teit collega’s houdt ons recht”

    Ook al zijn er in Olfa Elsdonk maar twee extra besmettingen met de Britse variant - en één met de ‘klassieke’ coronavariant - geteld, toch zitten er nog duizenden mensen in de regio in quarantaine door de mogelijke uitbraak. In basisschool Andreas Vesalius vielen maar liefst acht leerkrachten uit en woonzorgcentrum Immaculata doet het met tien vaste krachten minder deze week. “De veerkracht van onze collega’s is onuitputtelijk.”
  2. “Bende wilde cocaïne uit Zuid-Amerika smokkelen via de haven van Zeebrugge”: zaak tegen drugsverdachten is volgens parket slechts topje van ijsberg
    PREMIUM
    Zeebrugge/Gent/Antwerpen

    “Bende wilde cocaïne uit Zuid-Amerika smokkelen via de haven van Zeebrugge”: zaak tegen drugsver­dach­ten is volgens parket slechts topje van ijsberg

    Vier mannen staan in de Brugse rechtbank terecht voor drugsverkoop op Belgische bodem, al had dat volgens het parket ook heel wat méér kunnen zijn. Hoewel bij Gentenaar R.S. (67) toegangspassen voor de haven in Zeebrugge werden aangetroffen, konden vermoedens van internationale cocaïnesmokkel tegen de man en z'n kompanen nooit hard gemaakt worden.
  1. Antwerps koppel met drie cafés wil vrijwillig gaan werken in vaccinatiedorp: “Misschien kunnen we dáar een toog installeren en een vat aansluiten?”
    ANTWERPEN

    Antwerps koppel met drie cafés wil vrijwillig gaan werken in vaccinatie­dorp: “Misschien kunnen we dáar een toog installe­ren en een vat aansluiten?”

    Met een dag-, avond- en nachtcafé hebben zaakvoerders Christopher Van Loo (52) en Stephanie Stokhuyzen (32) een hele dag lang inkomsten in het hartje van Antwerpen. Maar dat is uiteraard buiten het virus gerekend. Het koppel stelt zich nu kandidaat als vrijwilliger in het grote vaccinatiedorp op Park Spoor Oost. “We doen dit ook voor onszelf, hoe sneller deze miserie voorbij is, hoe beter.”
  2. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
    PREMIUM
    Wuustwezel/Brasschaat

    Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

    Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
  3. Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemenplukweide van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”
    Aartselaar

    Net 40.000 tulpen geplant, maar eigenaar maakt plots einde aan Bloemen­pluk­wei­de van Ben (37): “Droom die stopt, maar we geven niet op”

    De Bloemenplukweide aan de Groenenhoek houdt op te bestaan. Een zware tegenvaller voor initiatiefnemer Ben Rombouts (37) want ze hadden er net duizenden narcissen en zo’n 40.000 tulpenbollen geplant. “De verhuurder heeft de overeenkomst plots stopgezet en dat komt toch wel even aan. We hopen nu toch nog te kunnen ‘oogsten’ en gaan op zoek naar een alternatief”, blijft Ben strijdvaardig.
  1. Kogel is door de kerk: AED Studios wordt grootschalig vaccinatiedorp
    ZORA

    Kogel is door de kerk: AED Studios wordt grootscha­lig vaccinatie­dorp

    Na grondig overleg is er een beslissing uit de bus gekomen: de momenteel leegstaande filmstudio’s en evenementenhallen van AED Studios worden het enige vaccinatiecentrum voor de hele eerstelijnszone (ELS) Zuidoostrand Antwerpen (ZORA). Mensen uit Boechout, Edegem, Lint, Hove, Kontich en Mortsel kunnen er binnenkort dus terecht voor een prik. Borsbeek sluit zich als enige ZORA-gemeente eventueel aan bij het vaccinatiedorp in Antwerpen, die piste wordt nog onderzocht.
  1. Zorro strijdt voor duurzamer verkeer: burgerplatform wil forse injectie in openbaar vervoer en fietsroutes in Antwerpse zuidoostrand
    PREMIUM
    Antwerpen/Mortsel/Kontich

    Zorro strijdt voor duurzamer verkeer: burgerplat­form wil forse injectie in openbaar vervoer en fietsrou­tes in Antwerpse zuid­oostrand

    Een ‘modal selfie’ die burgers helpt om zich minder met de auto te verplaatsen, een aantal nieuwe tram- en buslijnen in en naar de rand van Antwerpen én extra fietsverbindingen: dat zijn enkele voorstellen uit een lijvig rapport dat burgerplatform Zorro op Driekoningen aan de Vervoerregio Antwerpen voorlegt. Zorro is een initiatief van Ringland voor acht gemeenten in de Antwerpse zuidoostrand.