1. Slechts één of twee vaccinatielijnen die maar enkele dagen per week open zijn: vaccindorp ZORA draait vierkant door gebrek aan vaccins
  ZORA

  Slechts één of twee vaccinatie­lij­nen die maar enkele dagen per week open zijn: vaccindorp ZORA draait vierkant door gebrek aan vaccins

  Ook in het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone ZORA rommelt het door het gebrek aan vaccins. Bovendien vraagt de overheid om voorlopig enkel professioneel personeel in te zetten die mogelijk al gevaccineerd zijn. De vele vrijwilligers die zich hebben aangeboden om voor het vaccindorp te werken, zullen dus nog wat geduld moeten uitoefenen tot de vaccinatiecampagne niet meer vierkant draait.
 2. IJzeren haken op trappen en boorden aan Scheldekaaien moeten skaters ontmoedigen: “Gaan ze die gasten dit nu ook al afpakken?”
  ANTWERPEN

  IJzeren haken op trappen en boorden aan Schelde­kaai­en moeten skaters ontmoedi­gen: “Gaan ze die gasten dit nu ook al afpakken?”

  Wie gaat kuieren of sporten langs de Scheldekaaien tussen het historisch centrum en ’t Zuid, kan niet naast de vele skaters zien op de trappen ter hoogte van Sint-Andries. Vanaf april is dat gedaan, het stadsbestuur gaat ijzeren haken op de trappen en boorden plaatsen zodat skaters niet meer over de rand kunnen glijden. Dit om mogelijke schade te voorkomen. “Heel jammer dit.”
 3. Studenten worden 24 uur opgesloten op hogeschool om virtuele rondleiding te geven: “Dit schooljaar zelfs in totaal nog niet zo lang op de campus geweest”
  ANTWERPEN

  Studenten worden 24 uur opgesloten op hogeschool om virtuele rondlei­ding te geven: “Dit schooljaar zelfs in totaal nog niet zo lang op de campus geweest”

  Vierentwintig uur. Zo lang worden vier duo’s studenten van de Karel de Grote Hogeschool (KdG) dit weekend opgesloten. Ze gaan verschillende uitdagingen aan en worden al die tijd gevolgd met een camera die studiekiezers live kunnen volgen thuis. Zo kunnen zesdejaars toch nog een boeiende rondleiding krijgen op de campus. “Ongeziene en avontuurlijke inkijk in onze gebouwen.”
 1. VIDEO. Eenzame cellospeler brengt ode aan leeg Sportpaleis: “Deze gebouwen zijn gemaakt voor mensen, niet om leeg te staan”
  ANTWERPEN

  VIDEO. Eenzame cellospe­ler brengt ode aan leeg Sportpa­leis: “Deze gebouwen zijn gemaakt voor mensen, niet om leeg te staan”

  ‘Alone, but not forgotten’, dat is het concept van de bekende cellist Christoph Bunzendahl van onder andere Night of the Proms. Momenteel toert hij met zijn instrument iconische gebouwen rond in het Antwerpse die leegstaan door de crisis. Van fitnesscentra en horecazaken tot theaterzalen en muziektempels. Zo ook in het akelig stille Sportpaleis.
 1. 50 jaar speelgoedgeschiedenis van In den Olifant verhuist met nieuwe eigenaars: “Zaak is ooit nog van mijn vader geweest, de cirkel is rond nu”
  ANTWERPEN

  50 jaar speelgoed­ge­schie­de­nis van In den Olifant verhuist met nieuwe eigenaars: “Zaak is ooit nog van mijn vader geweest, de cirkel is rond nu”

  Wie kwalitatief en duurzaam speelgoed denkt in Antwerpen, denkt ‘In den Olifant’, al een halve eeuw lang. Nele en Bert Vekemans namen de zaak een klein jaar geleden in volle lockdown over en verhuisden dit weekend heel hun hebben en houden naar de nieuwe winkel in de Lombardenstraat. “We verkopen nu ook meer babyspeelgoed, Playmobil en wat absoluut nog ontbrak: Lego.”
 1. Minister Zuhal Demir (N-VA) draait kraan open van warmtenet: “Energie die anders verloren gaat duurzaam gebruiken”
  MORTSEL/EDEGEM

  Minister Zuhal Demir (N-VA) draait kraan open van warmtenet: “Energie die anders verloren gaat duurzaam gebruiken”

  Vlaams minister voor Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft vandaag de kraan van warmtenet Warmte Verzilverd open gedraaid. Voortaan zal de Agfa-Gevaertfabriek in Mortsel zijn eigen restwarmte gebruiken voor de productie en binnenkort sluiten verschillende bedrijven en driehonderd nieuwe woningen zich aan op het warmtenet. “Op deze manier zetten we warmteverlies om in klimaatvriendelijke energiewinst.”
 2. #FitnessOpenNow voert opnieuw actie aan overheidsgebouwen en mediabedrijven: “Fitnessen is niet gevaarlijk, het rédt juist mensenlevens”
  ANTWERPEN/BRUSSEL

  #FitnessO­pen­Now voert opnieuw actie aan overheids­ge­bou­wen en mediabe­drij­ven: “Fitnessen is niet gevaarlijk, het rédt juist mensenle­vens”

  Het collectief #FitnessOpenNow is het beu. Na de actie van vorige week waar 128 fitnessclubs aan deelnamen stond de sector donderdagochtend opnieuw op zijn achterste poten. Met spandoeken trokken ze naar strategische hotspots in Brussel en Antwerpen zoals treinstations, overheidsgebouwen, bekende pleinen en mediabedrijven. “Fitness is veilig, fitness redt mensenlevens.”
 1. Golfclubs willen competitie weer hervatten: “Je mag met vier personen golfen, maar niet in wedstrijdvorm. Waar zit de logica?”
  PREMIUM
  Aartselaar/Edegem

  Golfclubs willen competitie weer hervatten: “Je mag met vier personen golfen, maar niet in wedstrijd­vorm. Waar zit de logica?”

  De coronacijfers evolueren positief, dus weerklinkt de vraag om versoepelingen weer luider, ook in de sportwereld. Bij de Cleydael Golf & Country Club in Aartselaar en Drie Eycken in Edegem pleit men ervoor om eindelijk weer golftornooien toe te laten. Die zijn volgens gedelegeerd bestuurder Luc Feremans perfect coronaveilig te organiseren én betekenen voor de club een belangrijke bron van inkomsten.
 2. Frans onderzoek rond gestolen standbeelden uit Edegem nog niet afgerond: rechtszaak laat op zich wachten
  EDEGEM

  Frans onderzoek rond gestolen standbeel­den uit Edegem nog niet afgerond: rechtszaak laat op zich wachten

  De rechtbank heeft zich nog altijd niet kunnen buigen over het dossier van de standbeelden die in 2012 uit het Edegemse kasteeldomein Hof ter Linden gestolen werden. In oktober bleken zes van de tien standbeelden in Frankrijk opgedoken te zijn. De zaak kwam normaal gezien deze maand voor, maar werd opnieuw uitgesteld tot er meer duidelijkheid is over het Franse onderzoek naar de andere vier verdwenen beelden.
 3. IJskarren mogen dan toch niet uitrijden: “Enkel toegestaan om vanop vaste staanplaats ijsjes te verkopen”
  Antwerpen

  IJskarren mogen dan toch niet uitrijden: “Enkel toegestaan om vanop vaste staan­plaats ijsjes te verkopen”

  Vandaag verschenen er berichten in de pers dat ijskarren in provincie Antwerpen mogen rondrijden om ijsjes te verkopen. Volgens Antwerps gouverneur Cathy Berx is dit standpunt over rondrijdende ijskarren en de interpretatie van de maatregelen foutief. “Omdat we in onze provincie de geldende maatregelen uiteraard correct willen toepassen, zijn rondrijdende ijskarren dus helaas nog niet toegestaan, zoals dat ook elders in het land verboden is”, zegt ze.
 1. Heeft de vinylmicrobe ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhankelijke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”
  PREMIUM
  PROVINCIE

  Heeft de vinylmicro­be ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhanke­lij­ke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”

  Is het zwarte goud aan een heropleving bezig of net niet? Worden vinylplaten nog verkocht in tijden van corona of gaat muziek exclusief digitaal over de toonbank? Wij gaan ‘cratediggen’ in de tientallen onafhankelijke platenwinkels van de Koekenstad en de enkele volharders in de rest van de provincie. “Ik heb zelf geen idee hoeveel duizenden platen er in mijn kelder liggen stof te vergaren.”
 1. Horeca telt af naar 1 jaar lockdown en doet Bart De Wever cynische scheurkalender cadeau: “De tijd vliegt, ook als je niet zo’n fun hebt”
  ANTWERPEN

  Horeca telt af naar 1 jaar lockdown en doet Bart De Wever cynische scheurka­len­der cadeau: “De tijd vliegt, ook als je niet zo’n fun hebt”

  “Niets verandert tot we iets doen”, dat is de boodschap van de Antwerpse horeca-ondernemers Wim Van der Borght en David Claeys. Woensdag brachten ze burgemeester Bart De Wever (N-VA) een bezoek met een originele scheurkalender die aftelt naar één jaar lockdown. “Tegen het paasweekend moet de horeca terug open kunnen, definitíef”, reageert De Wever.
 1. Burgerplatform #redtram7 tevreden over onderhoud met minister: “Afschaffing hypothekeert de verlenging naar Kontich voorgoed”
  MORTSEL/BERCHEM/ANTWERPEN

  Burgerplat­form #redtram7 tevreden over onderhoud met minister: “Afschaf­fing hypothe­keert de verlenging naar Kontich voorgoed”

  Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) is onder de indruk van de petitie met bijna elfduizend handtekeningen en de tweeduizend klachtenmails die ze mocht ontvangen voor het behoud van tramlijn 7 tussen Antwerpen en Mortsel. Dat zei ze zelf in een onderhoud met de actiegroep #redtram7 dinsdagochtend. “We zijn erg tevreden over het constructief en open gesprek.”