Burgemeester Joris Hindryckx bij wzc De Groene Verte
Volledig scherm
Burgemeester Joris Hindryckx bij wzc De Groene Verte © Benny Proot

Uitbraak van Britse variant in Houthulst: al 110 mensen uit woonzorgcentrum besmet, ook voorziening voor personen met beperking getroffen

HouthulstIn Houthulst, in de provincie West-Vlaanderen, is er een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. In woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem zijn er al 110 mensen besmet geraakt met de mogelijk besmettelijkere variant. In De Vleugels in Klerken bij Houthulst, een voorziening voor personen met een beperking, is er eveneens een coronauitbraak en is er een sterk vermoeden dat het eveneens om die Britse variant gaat. Ook elders in de gemeente stijgt het aantal besmettingen.

 1. Welzijnshuis verkoopt Molenhuis
  Roeselare

  Welzijns­huis verkoopt Molenhuis

  Blijvende structurele opvang behoort al een tijdje niet meer tot de corebusiness van het Welzijnshuis. Daarom verkochten ze de voorbije periode verschillende woningen en wordt straks ook het Molenhuis op de hoek van de Spanje- en de Vierwegstraat te koop gezet. “Als Welzijnshuis concentreren we ons op de tijdelijke woonvormen bij mensen die plots geconfronteerd zijn met een heel acute woonnood, zoals doorgangs- en crisiswoningen, het lokaal opvanginitiatief en de nachtopvang voor dak- en thuislozen”, zegt voorzitter Bart Wenes. “De OCMW-woningen die we verkochten, waren telkens gekoppeld aan strenge voorwaarden: een renovatieverplichting én een verhuur van minstens negen jaar aan het Sociaal Verhuurkantoor Roeselare dat focust op het verhuren aan een specifieke sociale doelgroep. Zij hebben méér dan 500 kwaliteitsvolle woningen in hun doorverhuursysteem.” Tijdens de OCMW-raad maandagavond werd de verkoop van een appartement in de Spinnersstraat goedgekeurd. “Dit jaar zal ook nog het Molenhuis verkocht worden. We kochten dit pand in 1991 en het diende al die tijd voor kamerwonen. Acht oudere volwassenen hadden er hun thuis. Maar deze permanente woonvorm behoort niet meer tot de kernopdracht van het Welzijnshuis. De opvang en werking in het pand werd geleidelijk afgebouwd. De bewoners zijn elders gehuisvest en worden intenser begeleid.”
 1. Promoten wijkagenten straks Parkeer plus Zorg?
  Roeselare

  Promoten wijkagen­ten straks Parkeer plus Zorg?

  Al enkele jaren kunnen Roeselarenaars een sticker op hun garagepoort kleven om zo aan te duiden dat zorgverleners van die plaats gebruik mogen maken. CD&V-gemeenteraadslid Sander Braeye wil dit initiatief extra in het licht zetten. “Ik ben er van overtuigd dat de inwoners van Roeselare hiertoe bereid zijn, maar dat het initiatief te weinig gekend is bij de mensen”, aldus Braeye. “Mijn oproep is dan ook om de ‘parkeer plus zorg’-sticker actief te gaan promoten bij inwoners die net buiten de centrumstraten wonen, maar wel in de blauwe en betalende zone. Momenteel zie je de stickers nog te weinig in Roeselare. Ik zou dan ook voorstellen dat er hier om medewerking wordt gevraagd aan de wijkagenten die dit kunnen promoten bij controle van de domiciliering na een verhuis. Het zou natuurlijk niet de bedoeling zijn om de mensen te verplichten, maar eerder aan de hand van folders de inwoners attent maken van deze solidaire actie. Er kan eventueel ook beroep gedaan worden op de gemeenschapswachten. De zorgverleners zullen in ieder geval dankbaar zijn dat zij in deze blijvende drukke periode bijkomende locaties vinden in zones zonder shop & go-plaatsen.” Mobiliteitsschepen Griet Coppé (CD&V) geeft mee dat Parkeer plus Zorg recent nog gepromoot werd in het Stadsmagazine. “De nieuwe stickers zijn in druk, en het is zeker een goeie suggestie om ook de wijkagenten in te zetten.”
 1. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

 2. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park