De thermocar ziet er zo uit
Volledig scherm
PREMIUM
De thermocar ziet er zo uit © WVI

Thermocar passeert woensdag in Houthulst: op deze plaatsen brengt die warmteverlies in beeld

HouthulstGeen paniek als je morgenavond en -nacht in jouw straat een zwarte auto aan lage snelheid ziet voorbijrijden. De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) zendt zijn thermocar uit in Houthulst. Waar zal die rijden en wat mag je ervan verwachten?

 1. Bewoners Groenpark-Meiboom en stad maken buurt groener en verkeersveiliger via allereerste burgerbegroting
  Roeselare

  Bewoners Groen­park-Mei­boom en stad maken buurt groener en verkeers­vei­li­ger via allereer­ste burgerbe­gro­ting

  Meer groen, meer verkeersveiligheid en de invoering van een algemene zone 30 in de buurt. Dat zijn de voornaamste projecten waarin de inwoners van de wijk Groenpark-Meiboom zullen investeren met de 100.000 euro die ze krijgen van de stad in het kader van de allereerste Roeselaarse burgerbegroting. Die wordt een succes genoemd en krijgt in het najaar een vervolg. Dan krijgen de inwoners van Krottegem de kans om te bepalen wat er in hun wijk gebeurt met een budget van 200.000 euro.
 2. Oewist?-project zoekt vrijwilligers
  Roeselare

  Oe­wist?-pro­ject zoekt vrijwilli­gers

  Het Oewist?-project, een samenwerking tussen de stad Roeselare en de dienstencentra van Motena, zoekt vrijwilligers om eenzame 65-plussers een bezoekje te brengen. De signalen en noden die de vrijwilligers tijdens deze gesprekken oppikken, geven ze door zodat de dienstencentral en de stad op zoek kunnen naar oplossingen. Interesse om vrijwilliger te worden bij Oewist? Op donderdag 9 juni om 19 uur wordt er een infomoment georganiseerd in dienstencentrum Schiervelde langs de Schierveldestraat. Via https://www.roeselarevrijwilligt.be kan je je kandidaat stellen.