De brandweer van Houthulst moest de serre ventileren.
Volledig scherm
De brandweer van Houthulst moest de serre ventileren. © JHM

Rookontwikkeling in serre door defecte kachel

 1. Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”
  PREMIUM
  Koekelare

  Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”

  Hoe moet een mens uit het dal kruipen na het verlies van de meest dierbare persoon in je leven? Johan Gysel (47) en Griet Depreitere (42) uit Bovekerke zochten zelf hun weg. Iets meer dan een jaar na de dood van dochter Charlotte (18), die stierf bij een aanrijding door een dronken chauffeur in een pick-up, roepen haar ouders lotgenoten op om desondanks alles positief in het leven te staan. Net zoals Charlotte dat zelf ook deed. “Zij had ongetwijfeld gewild dat we bleven lachen.” Al maakt de coronacrisis het er niet eenvoudiger op. “Een knuffel geven en krijgen, dat missen we.”
 2. ASSISEN. Wapendeskundige maakt komaf met verhaal van beschuldigde: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”
  PREMIUM
  Diksmuide

  ASSISEN. Wapendes­kun­di­ge maakt komaf met verhaal van beschuldig­de: “Die trekker haal je niet zomaar over door er eens tegen te stoten”

  Het gewicht van meer dan een halve emmer water was volgens wapendeskundige Erik De Durpel nodig om de trekker van de antieke revolver van William De Bondt (53) over te halen. Net zoals de wetsdokters maakte hij tijdens z’n getuigenis in het Brugse assisenhof dan ook komaf met het verhaal van een ongeval. “De trekkerweerstand was dermate groot dat een accidenteel afgaan van het schot uitgesloten is", klonk het.
 1. Van ‘balletjes van Van Ranst’ tot ‘Wilmès-kroket’ met geitenkaas: nu kan je ze écht bestellen bij restaurant Petrouska. “Idee bedacht toen ludiek bedoeld afhaalmenu viraal ging op sociale media”
  Roeselare

  Van ‘balletjes van Van Ranst’ tot ‘Wilmès-kro­ket’ met geitenkaas: nu kan je ze écht bestellen bij restaurant Petrouska. “Idee bedacht toen ludiek bedoeld afhaalmenu viraal ging op sociale media”

  Af te halen: de balletjes van Van Ranst, het hoofd van De Croo, het bloed van Vandenbroucke en de lucht van Van Gucht. U lacht misschien als u dit leest, maar toen deze boodschap verscheen op een bord aan restaurant Petrouska, kwamen er wel degelijk bestellingen binnen. Meer nog: het bord ging viraal op sociale media in België én Nederland. “Onze humor bood een kans en die moesten we grijpen”, weten uitbaters Petrouska en Sam, die nu daadwerkelijk grappige afhaalgerechtjes aanbieden. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.