Jill Couvreur van Croq'ill levert een box met bijzondere croques aan de deur
Volledig scherm
PREMIUM
Jill Couvreur van Croq'ill levert een box met bijzondere croques aan de deur © GUS

RESTOTIP – Croq’ill in Houthulst: “Als je eens zin hebt in een andere croque”

HouthulstJe kent het wel: in het weekend staat de to do-lijst vaak zo vol dat je niet veel tijd hebt om in de potten te roeren. Of je krijgt ‘een hongertje’ terwijl je tv kijkt en je wilt iets anders dan een zak chips. Dan is het nieuwe concept van de 26-jarige Jill Couvreur uit Houthulst de oplossing. Zij levert een box met bijzondere croques aan de deur. Lekker makkelijk, toch?

 1. Coronacrisis als aanzet voor ontwikkeling eigentijds afscheidsritueel: “Door de maatregelen was afscheid nemen vaak niet evident”
  Roeselare

  Coronacri­sis als aanzet voor ontwikke­ling eigentijds afscheids­ri­tu­eel: “Door de maatrege­len was afscheid nemen vaak niet evident”

  Corona confronteerde ons niet alleen met veel overlijdens, maar ook met afscheid nemen in moeilijke omstandigheden. Dat zette Avansa Mid- en Zuidwest en Erfgoedcel Terf aan om werk te maken van een eigentijds afscheidsritueel. “Om de overledene passend te eren en om een weg te vinden om het eigen verdriet te plaatsen. Dit met respect voor ieders eigenheid, in een diverse context”, zeggen Jan Timmerman van Avansa en Hugo Verhenne van Terf.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.