bob moors
Volledig scherm
© bob moors

Politie treft dronken bestuurder te voet aan, nadat hij wagen achterliet: 15 dagen rijverbod

HouthulstIn Houthulst kreeg een bestuurder zaterdagnacht prompt 15 dagen rijverbod na rijden onder invloed van alcohol.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Diksmuide schrapt een pak sociale woningen in Woumen terwijl er lange wachtlijsten zijn: “Hoe kan je dit verantwoorden?”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Diksmuide schrapt een pak sociale woningen in Woumen terwijl er lange wachtlijs­ten zijn: “Hoe kan je dit verantwoor­den?”

  De geplande 76 huurwoningen en 18 koopwoningen in de Steenmolenbeekwegel in Woumen komen er niet. Dat stipte oppositieraadslid Kurt Vanlerberghe (Vooruit) aan tijdens de gemeenteraad. De bevoegde schepen Geert Dever (CD&V) bevestigde dat maar voegde er in één adem aan toe dat de onderhandelingen wel opnieuw zijn opgestart om daar alsnog 60 sociale woningen te realiseren. Een planning kan ze evenwel nog niet geven. Het bewonersplatform in Woumen reageert furieus.