De Smallestraat in Houthulst. Vier gemaskerde mannen drongen er een woning binnen en dienden de bewoner en een vriend klappen toe met een wapenstok.
Volledig scherm
De Smallestraat in Houthulst. Vier gemaskerde mannen drongen er een woning binnen en dienden de bewoner en een vriend klappen toe met een wapenstok. © Google Street View

Opnieuw zwaar geweld in Houthulst: gemaskerde mannen dringen woning binnen en slaan bewoner (22) in elkaar met matrak

HouthulstEen week nadat een brutale steekpartij Houthulst op z'n kop zette, stond het dorp woensdagavond opnieuw in rep en roer. Vier gemaskerde mannen drongen een woning binnen en dienden de 22-jarige bewoner en een vriend klappen toe met een matrak. Drie van hen konden na een klopjacht van de politie worden opgepakt.

 1. IFFM toont met expo ‘Feuilles de Poilus’ een bijzondere kunstvorm uit WO I: door soldaten bewerkte eiken- en kastanjebladeren
  Ieper

  IFFM toont met expo ‘Feuilles de Poilus’ een bijzondere kunstvorm uit WO I: door soldaten bewerkte eiken- en kastanje­bla­de­ren

  In het museumcafé van het IFFM in Ieper loopt met ‘Feuilles de Poillus’ een tentoonstelling van bijzondere voorwerpen. De expo toont bewerkte boombladeren die door Franse soldaten met naalden, borsteltjes en sjablonen tot zeer delicate kunstwerkjes werden omgevormd. “Het zijn kleine, broze voorwerpen, die een krachtige boodschap uitdragen.”
 2. H. Horriestraat tijdelijk dicht door verbouwing Gastro Henri
  Roeselare

  H. Horrie­straat tijdelijk dicht door verbouwing Gastro Henri

  Restaurant Gastro Henri wil een extra verdiep bovenop hun restaurant langs de Henri Horriestraat realiseren. Om die verbouwingswerken te kunnen uitvoeren, is het nodig om de straat af te sluiten. De Henri Horriestraat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer van maandag 3 oktober tot en met vrijdag 7 oktober, van maandag 10 oktober tot en met woensdag 12 oktober en op vrijdag 14 oktober. Plaatselijk verkeer zal er mogelijk zijn. Doorgaand verkeer moet daarentegen een omleiding volgen via de Sint-Amandsstraat en Noordstraat.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. Oud gemeentehuis Boezinge wordt openbaar verkocht: “Jammer dat het zijn historische waarde zal verliezen”
  Boezinge

  Oud gemeente­huis Boezinge wordt openbaar verkocht: “Jammer dat het zijn histori­sche waarde zal verliezen”

  Geïnteresseerden kunnen op 20 oktober een bod doen op het oud gemeentehuis van Boezinge. De stad verkoopt het pand omdat een renovatie financieel niet te verantwoorden is. Alle verenigingen die er nog onderdak hadden, vonden ondertussen een nieuwe stek. George Smagghe, de bezieler van het heemkundig tijdschrift De Boezingenaar, nam met pijn in het hart afscheid van het pand dat veertig jaar dienst deed als archief van heemkundige kring.