Het Gentse hof van beroep
Volledig scherm
Het Gentse hof van beroep © Wannes Nimmegeers

Meisje (8) loopt schedelbreuk op, niemand weet wat er is gebeurd: Deskundigenverslag in beroep laat op zich wachten

In de zaak waarbij een nu 14-jarig meisje uit Oostende bijna zeven jaar geleden een zware schedelbasisfractuur opliep in zorgcentrum de Vleugels in Klerken, laat het deskundigenverslag over de toestand van het meisje nog altijd op zich wachten. Het hof hoopt op 29 november meer duidelijkheid te hebben.

 1. Geen ijspiste of kerstkraampjes: dit eindejaar lokt Roeselare gezinnen met... TikTok-challenges
  Roeselare

  Geen ijspiste of kerstkraam­pjes: dit eindejaar lokt Roeselare gezinnen met... Tik­Tok-challenges

  Een sfeervolle eindejaarsperiode plannen vergt een grote creativiteit in coronatijden. De winkelstraten beloven kalm te blijven. Roeselare zet daarom nog meer dan anders in op sfeer en beleving, met een lichtspel op het stadhuis en de belforttoren, een 3D-selfiebooth waar je foto’s kan maken op Times Square en - als klap op de vuurpijl - de RSL TikTok Kerstmis Tour, met prikkelende uitdagingen voor jong en oud. “We willen de Roeselarenaar volop laten genieten met hun bubbel”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V).
 2. Nieuwkomers duwen culinair niveau Mandelstreek de hoogte in: Gastrobar VONK, CRKL en Bistro Chez Jacques debuteren in Gault&Millau
  PREMIUM
  Roeselare/Izegem/Zwevezele/Lichtervelde/Ruiselede/Gits

  Nieuwko­mers duwen culinair niveau Man­delstreek de hoogte in: Gastrobar VONK, CRKL en Bistro Chez Jacques debuteren in Gault&Millau

  Drie restaurants uit de Mandelstreek duiken voor het eerst op in de nagelnieuwe gastronomische Gault&Millau Gids 2021. Meest opmerkelijke intrede is die van de gloednieuwe Izegemse Gastrobar Vonk die door de coronamaatregelen vier weken na de opening al opnieuw moest sluiten. Andere nieuwkomers zijn de Roeselaarse restaurants CRKL en Bistro Chez Jacques.
 1. Roeselaarse reuzen krijgen nieuwe stek
  Roeselare

  Roeselaar­se reuzen krijgen nieuwe stek

  De Roeselaarse reuzenfamilie krijgen een nieuwe woonst. Dat bleek tijdens de gemeenteraad waar gemeenteraadslid Lieve Lombaert (N-VA) zich bezorgt toonde over de huidige manier van stallen. “In 2016 zijn de reuzen van onze stad onder het stof gehaald en een nieuwe vereniging werd opgericht met de naam Reusselaere. In 2016 zijn de reuzen van onze stad van onder het stof gehaald. Met Reusselaere werd een nieuwe, ambitieuze vereniging opgericht Er is al gezorgd voor nieuwe uitrusting voor de dragers en deze stadsgilde wil de bestaande reuzen restaureren. Het grote probleem waarmee Reusselaere geconfronteerd wordt is de stalling van de reuzen”, aldus Lombaert.” Ze staan in DIPOD waar verbouwingen bezig zijn en staan er in het vuil en vangen veel stof. Ook hun beschermhoezen zijn verdwenen. De reuzen zijn erfgoed, is er al een betere bewaarplek gevonden?” Erfgoedschepen Dirk Lievens (CD&V) benadrukt dat de reuzen op vandaag in een opslagloods staan, niet op een plek waar momenteel gewerkt wordt. “Deze week zitten we nog samen, de oplossing voor onze reuzen staat klaar”, weet hij. “Er zijn hoezen voorzien en de versleten exemplaren worden vervangen. Binnenkort zullen de reuzen op stap gaan naar hun nieuwe woonplaats.” Lombaert hoopt dat de reuzen een permanente stek krijgen in het nieuwe stadsarchief dat de komende jaren gerealiseerd worden. “Ze zouden er droog en stofvrij staan en er zelfs een permanente tentoonstelling kunnen vormen”, besluit ze.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas