Studiovis
Volledig scherm
© Studiovis

Leer de geschiedenis van je gemeente op kindermaat

Houthulst/Diksmuide/Alveringem/Lo-ReningeIs je kind geboeid door geschiedenis en mysterieuze verhalen? Trek dan samen je stapschoenen aan en beleef het verleden van Houthulst, Alveringem, Diksmuid en Lo-Reninge.

  1. ASSISEN. “Een grote teddybeer, maar ook een fantast”: vrienden en familie schetsen uiteenlopend beeld van fotograaf Jeroen Verstraete (39)
    Play
    Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

    ASSISEN. “Een grote teddybeer, maar ook een fantast”: vrienden en familie schetsen uiteenlo­pend beeld van fotograaf Jeroen Verstraete (39)

    Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Donderdag legde onder meer de moeder van Maïlys een moedige getuigenis af. Herlees alle gebeurtenissen van de procesdag nog eens in onze liveblog hieronder.