Schepen van Mobiliteit Tessa Vandewalle.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen van Mobiliteit Tessa Vandewalle. © Benny Proot

Houthulst investeert jaarlijks kwart miljoen euro in fietspaden: verbinding Jonkershove-Woumen is grootste project

HouthulstMet ons fietsdossier strijken we vandaag in Houthulst neer. Daar investeert de gemeente elk jaar 250.000 euro in haar fietspaden. Met verkeersschepen Tessa Vandewalle (CD&V) overlopen we de fietsknelpunten die onze lezers naar voren hebben geschoven. Hier leest u de vorige afleveringen uit het fietsdossier West-Vlaanderen.

 1. 22 West-Vlaamse vaccinatiecentra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld
  West-Vlaanderen

  22 West-Vlaam­se vaccinatie­cen­tra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld

  De Vlaamse regering heeft vandaag beslist om 12.484.200 euro uit te trekken voor de uitbating en de infrastructuur van de 22 vaccinatiecentra in West-Vlaanderen. “We staan voor een van de grootste logistieke en medische uitdagingen sinds de Tweede Wereldoorlog”, zegt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (CD&V). “En dat brengt kosten met zich mee.” Hieronder zie je hoeveel geld naar elk vaccinatiecentrum gaat.
 2. Eén leerling en enkele teeltleiders VABI besmet met corona
  Roeselare

  Eén leerling en enkele teeltlei­ders VABI besmet met corona

  Het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) werd afgelopen week geconfronteerd met enkele coronabesmettingen. Dat wordt bevestigd door Damienne Cottens, coördinerend directeur van Scholengroep Sint-Michiel. Ze benadrukt dat de situatie onder controle is. “In het begin van de week werden enkele teeltleiders positief getest en onmiddellijk in quarantaine gezet”, aldus Cottens. “Daarnaast testte vrijdag ook één leerling uit het eerste jaar positief. Na overleg met het CLB werd beslist om heel de klas vrijdagmiddag naar huis te sturen om zich te laten testen. Op basis van de hoogrisicocontacten zal het CLB bepalen welke leerlingen in quarantaine moeten. Er is trouwens geen sprake van de Britse variant.” Van corona in de andere scholen van de groep is op vandaag amper sprake. “Er is overal altijd wel iemand die in quarantaine moet, veelal door een besmette huisgenoot. Maar het aantal is op vandaag heel beperkt”, aldus Cottens.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"