Eddy Vermoortele organiseert het BK vinkenzetting te Houthulst
Volledig scherm
Eddy Vermoortele organiseert het BK vinkenzetting te Houthulst © Benny Proot

Hiermee moet je zondag tijdens het BK vinkenzetting in Houthulst rekening houden

HouthulstNu zondag 26 juni vindt in de Iepersteenweg, tussen De Kippe en Steenstraete, in Merkem het Belgisch kampioenschap vinkenzetting plaats. Dat zorgt voor enige verkeershinder.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 3. Heraanleg Ooststraat heeft beperkte impact op dinsdagmarkt
  Roeselare

  Heraanleg Ooststraat heeft beperkte impact op dinsdag­markt

  De heraanleg van het wegdek in de Ooststraat is maandag gestart. In een tijdspanne van amper drie weken worden de klinkers tussen de Grote Markt en het kruispunt met de Jan Mahieustraat/Delaerestraat uitgebroken en vervangen door een dubbele laag asfalt. De verkeershinder bleef maandag voorlopig uit, maar wie dinsdag naar de wekelijkse markt trekt zal wel een lichte impact voelen. Zo schuiven de marktkramers die normaliter hun kraam opstellen langs de Ooststraat een beetje op door de werken. Ook raadt de stad aan om met de fiets richting dinsdagmarkt te trekken.
 4. Ontdek de wereld van Batman tijdens de Nacht van de Vleermuis
  Rumbeke

  Ontdek de wereld van Batman tijdens de Nacht van de Vleermuis

  Natuurpunt Mandelstreke en Stadlandschap West-Vlaamse Hart laten je op zaterdag 27 augustus kennis maken met de verborgen wereld van Batman en zijn vrienden. Dit tijdens de Nacht van de Vleermuis die ze tussen 20 en 22 uur organiseren in het Sterrebos. Vrijwilligers van de zoogdierenwerkgroep geven eerst een korte uitleg over het leven van de vleermuis, daarna nemen ze je mee het donkere bos in voor een wandeling van zo’n drie kilometer op zoek naar deze kleine, vliegende ‘vampiertjes’. Hierbij krijg je de hulp van een ‘batdetector’, een apparaatje dat het ultrasone geroep van de vleermuizen kan omzetten in hoorbaar geluid. Interesse? Dan wordt je om 20 uur verwacht aan het Educatief Centrum, net naast het kasteel, in het provinciaal domein. Een hoofd- of zaklamp, een muggenstick en warme kledij kunnen van pas komen.