Dienstencentrum De Schakel heeft antenne in de Vleugels in Klerken.
Volledig scherm
Dienstencentrum De Schakel heeft antenne in de Vleugels in Klerken. © GUS

Heb je een vraag over seniorenwerking? Nu ook ‘antenne’ van dienstencentrum De Schakel in de Vleugels

HouthulstDe woonzorgcentra Cassiers in Houthulst en de Groene Verte in Merkem stellen samen met het zorgcentrum de Vleugels in Klerken een nieuwe antenne van het dienstencentrum De Schakel voor. Elke donderdagvoormiddag kan je met vragen over de seniorenwerking terecht in de Vleugels.

 1. Dimitri Leue en kwb Ardooie laten de buurt griezelen
  Ardooie

  Dimitri Leue en kwb Ardooie laten de buurt griezelen

  Klaar voor een portie griezelsfeer? Kwb Ardooie organiseert van 30 oktober tot en met 21 november een spannende luisterwandeling met acteur, regisseur en auteur Dimitri Leue als verteller. De tocht van zo’n vijf kilometer loopt langs zeven borden, waar je aan de hand van een QR-code telkens een deel van een verhaal kan beluisteren en aansluitend een leuke opdracht of vraag krijgt voorgeschoteld. De twee verhalen, eentje voor min 10-jarigen en eentje voor plus 10-jarigen, werden speciaal voor kwb geschreven door auteur An Neven. De griezeltocht is gratis en starten doe je aan de Albertzaal in de Koning Albertstraat. Op zaterdag 30 oktober zorgt kwb Ardooie voor een extraatje. “Onderweg hebben we een drankstandje voorzien waar kinderen gratis een heksenbrouwsel krijgen,” verklapt voorzitter Hendrik Desoete. “Voor de ouders voorzien we een straffer brouwsel tegen een kleine vergoeding,” vult Koen Claus aan.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.