De lokale politie is ter plaatse.
Volledig scherm
De lokale politie is ter plaatse. © Siebe De Voogt

Familieruzie loopt uit de hand in West-Vlaamse Houthulst: vader (51) neergestoken met mes tijdens ruzie met zijn twee zonen

HouthulstIn Houthulst is een familieruzie woensdagavond helemaal uit de hand gelopen. Twee zonen van 23 en 25 jaar oud trokken met een wagen naar de woning van hun 51-jarige vader en vielen de man aan. Plots trok één van hen een groot mes en diende het slachtoffer meerdere messteken toe. “De vader werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis”, zegt commissaris Wim Merlevede van de politiezone Polder.

 1. Ieperse Menenpoort wacht 2 jaar lange restauratie: “Het monument vormt een verbinding tussen verschillende naties, volkeren en culturen”
  Ieper

  Ieperse Menenpoort wacht 2 jaar lange restaura­tie: “Het monument vormt een verbinding tussen verschil­len­de naties, volkeren en culturen”

  De iconische Menenpoort in Ieper viert in 2027 haar 100ste verjaardag en het is de bedoeling dat het monument er dan piekfijn uitziet. Daarom ondergaat de poort een ferme restauratiebeurt die in het voorjaar van 2023 van start gaat. De naampanelen worden gereinigd en het dak krijgt een groene bedekking. “We moeten het verhaal van de Menenpoort met de namen van 54.000 vermisten blijven doorgeven aan de volgende generaties. Daarom maken we het monument klaar voor de toekomst”, aldus minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA).
 2. IN BEELD. Ontmoetingscentrum is te klein voor volksfeest met kersvers ereburger Gianni Vermeersch
  PREMIUM
  Houthulst

  IN BEELD. Ontmoe­tings­cen­trum is te klein voor volksfeest met kersvers ereburger Gianni Vermeersch

  Ontmoetingscentrum Heuvelhuis in Klerken was zondagmiddag bijna te klein om alle inwoners te ontvangen voor het gepland volksfeest ter ere van Gianni Vermeersch. Even voordien werd de wielrenner officieel gehuldigd als ereburger op het gemeentehuis van Houthulst en dat werd duchtig gevierd. “We hebben niet elk jaar een wereldkampioen in onze kleine gemeente hé.”