Koppel voor de rechter in een Eigen Kweek-verhaal: met de opbrengst van drugverkoop wilden ze een verbouwing betalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Koppel voor de rechter in een Eigen Kweek-verhaal: met de opbrengst van drugverkoop wilden ze een verbouwing betalen. © ShutterStock

‘Eigen Kweek’ bij de gemeentedienst: arbeider dealt jarenlang cannabis om verbouwing te betalen, echtgenote staat in voor de boekhouding

Houthulst/StadenOpmerkelijk ‘Eigen Kweek’-verhaal uit Houthulst, waar een 45-jarige gemeentearbeider cannabis begon te kweken om de verbouwing aan zijn huis te bekostigen. Zijn vrouw (42) hield ondertussen de ‘boekhouding’ bij van de drugstransacties. Beiden staan nu voor de rechter in Ieper en kijken aan tegen een zware straf. 

 1. Op jacht naar een flat met én zonder zicht op zee in... Oostende: “Hier vind je nog iets voor 170.000 euro”
  PREMIUM
  Oostende

  Op jacht naar een flat met én zonder zicht op zee in... Oostende: “Hier vind je nog iets voor 170.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze gingen we in het West-Vlaamse Oostende op appartementenjacht met makelaar Mathias Dewulf van Immo Francois. “Er zijn zeker leuke appartementen aan een goede prijs mét zeezicht te vinden, maar er is dan vaak wel nog werk aan.”
 2. Vrees voor een 50ste 100km van Ieper in mineur bleek ongegrond: “Zowel wandelaars als vrijwilligers opnieuw op post na corona”
  Ieper

  Vrees voor een 50ste 100km van Ieper in mineur bleek ongegrond: “Zowel wandelaars als vrijwilli­gers opnieuw op post na corona”

  Is er nog een toekomst voor de 100 km van Ieper? Dat is de hamvraag die de organisatoren zich stelden tijdens de 50ste editie van de driedaagse wandeltocht die dit Hemelvaartweekend plaatsvond. Het was bang afwachten of zowel wandelaars als medewerkers na een coronastop opnieuw van de partij zouden zijn. “We kunnen met een gerust hart al aan de volgende editie beginnen denken.”
 1. Lokale ondernemers en landbouwers dreigen fiks te moeten omrijden door nieuw vrachtverbod in Staden: “Kost ons een half uur om naar de andere kant van Staden te rijden”
  PREMIUM
  Staden

  Lokale onderne­mers en landbou­wers dreigen fiks te moeten omrijden door nieuw vrachtver­bod in Staden: “Kost ons een half uur om naar de andere kant van Staden te rijden”

  Het gemeentebestuur van Staden wil een totaalverbod invoeren op vrachtverkeer op de N36 in het centrum. Maar dat is niet naar de zin van lokale ondernemers en landbouwers, die daardoor minstens tien kilometer zullen moeten omrijden om aan de andere kant van Staden te raken. Een delegatie trok naar het AC/DC om de burgemeester om uitleg te vragen.
 2. “Dit is het varkensvlees dat in de supermarkt ligt”: Animal Rights maakt opnieuw gruwelijke beelden in West- en Oost-Vlaamse varkensstallen
  Play
  Roeselare/Tielt

  “Dit is het varkens­vlees dat in de supermarkt ligt”: Animal Rights maakt opnieuw gruwelijke beelden in West- en Oost-Vlaam­se varkens­stal­len

  Dierenrechtenorganisatie Animal Rights bracht dinsdag opnieuw schokkende beelden naar buiten van wantoestanden in de Vlaamse varkensstallen. Zes maanden lang onderzocht de organisatie de levensomstandigheden van de dieren in zes varkensstallen, onder meer in de regio’s groot-Tielt en groot-Roeselare, en legde er gruwelijke taferelen vast. “Dit toont dat de varkensindustrie rot is tot op het bot”, aldus Els Van Campenhout, campagnecoördinator bij Animal Rights.