Schepenen Tessa Vandewalle en Erik Verbeure samen met burgemeester Joris Hindryckx bij de doortocht in Klerken
Volledig scherm
PREMIUM
Schepenen Tessa Vandewalle en Erik Verbeure samen met burgemeester Joris Hindryckx bij de doortocht in Klerken © GUS

Deze wegenwerken starten eerstkomende weken: “Eindelijk goed nieuws voor doortocht Klerken”

HouthulstDe wegenwerken in Houthulst volgen elkaar de komende weken bijzonder snel op. Het gaat in totaal om een handvol werven waar er toch enige hinder verwacht wordt. En er is ook goed nieuws voor Klerken. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft een concrete planning voor de heraanleg van de Smissestraat. Lang zullen de bewoners niet moeten wachten.

 1. Lokale ondernemers en landbouwers dreigen fiks te moeten omrijden door nieuw vrachtverbod in Staden: “Via Vijfwegen en Westrozebeke naar de andere kant van Staden? Dat kost ons een half uur”
  PREMIUM
  Staden

  Lokale onderne­mers en landbou­wers dreigen fiks te moeten omrijden door nieuw vrachtver­bod in Staden: “Via Vijfwegen en Westrozebe­ke naar de andere kant van Staden? Dat kost ons een half uur”

  Het gemeentebestuur wil een totaalverbod invoeren op alle vrachtverkeer op het stuk van de N36 dat door het hart van Staden loopt. Daarmee wil men komaf maken met het enorme aantal vrachtwagens dat elke dag langs de kerk dendert. Maar dat is niet naar de zin van lokale ondernemers en landbouwers, die door het plan minstens tien kilometer zullen moeten omrijden om aan de andere kant van Staden te raken. Een delegatie van veertig man trok dinsdagavond naar het AC/DC om de burgemeester om uitleg te vragen.
 2. Tuinhier Rumbeke viert 50e verjaardag
  Rumbeke

  Tuinhier Rumbeke viert 50e verjaardag

  Tuinhier Rumbeke is 50 jaar jong. Dat werd gevierd met een officiële ontvangst door schepen Michèle Hostekint (Vooruit) in het ARhus Café. De vereniging werd 17 mei 1972 gesticht onder leiding van Erik Hemeryck, toen nog onder de naam ‘Het werk van de Akker’. Op vandaag telt de vereniging van tuinliefhebbers 121 leden en staat Ludo D’hoore aan het hoofd ervan. De vereniging is en blijft springlevend. Zo zijn ze actief bij het wijkcomposterings- en tuinproject bij het WZC De Zilverberg en staat er een project van samentuinen in het centrum van Rumbeke op stapel waarvoor er nog een geëngageerd tuinliefhebber-coördinator gezocht wordt.