Gianni Vermeersch Klerken toont trots zijn wereldkampioentrui gravel
Volledig scherm
PREMIUM
Gianni Vermeersch Klerken toont trots zijn wereldkampioentrui gravel © Benny Proot

De geheime plekjes in West-Vlaanderen van wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch, straks ereburger van Houthulst: “Ik woon in een ideaal trainingsgebied tussen Heuvelland en de zee”

HouthulstGianni Vermeersch, net 30 jaar geworden, is dan wel al een tijdje profrenner pas dit jaar kent het brede publiek hem als de allereerste wereldkampioen gravel. Hij woont in het kleine Klerken waar hij naar eigen zeggen nooit meer weg wil. “Ik groeide hier op, deed er mijn eerste beklimmingen op de heuvelrug van het dorp en zie de gemeente als dé uitvalsbasis voor fantastische trainingsritten.” Zondag mag hij zich ereburger noemen van Houthulst. Met ons deelt hij zijn favoriete toertochten in de provincie.

  1. Met superfan Christiaan (70) blikken we terug op FFO: “Drie films per dag bekijken, dat is topsport”
    PREMIUM
    Oostende

    Met superfan Christiaan (70) blikken we terug op FFO: “Drie films per dag bekijken, dat is topsport”

    De vijftiende editie van het Filmfestival Oostende (FFO) klokt af op 48.000 bezoekers. Een van hen was kinesist Christiaan Dorchain (70) uit Pervijze bij Diksmuide. Hoe de dagen van de FFO-superfan eruitzagen? Om 5 uur opstaan, de eerste patiënten verzorgen en vervolgens richting Kinepolis om drie films per dag te bekijken. Met hem maken we een evaluatie en blikken terug op zijn kippenvelmoment, een slag in het gezicht en zijn suggesties.