Enkele vrijwilligers Wesley Vandecasteele, Ken Crombez, Pieter Platteeuw, Marc Seys, Mila Vandecasteele, Wassila Saddik, Rik Claeys en Liezje Degryse op de plaats waar het Kubb-tornooi zal doorgaan
Volledig scherm
Enkele vrijwilligers Wesley Vandecasteele, Ken Crombez, Pieter Platteeuw, Marc Seys, Mila Vandecasteele, Wassila Saddik, Rik Claeys en Liezje Degryse op de plaats waar het Kubb-tornooi zal doorgaan © GUS

Dan toch ’60 uren van Klerken Kerremesse’ dit weekend met wielerplezier, muziek en zeepkistenrace

HouthulstDe 21ste editie van de ’60 uren van Klerken Kerremesse’ duurt dan wel geen 60 uur dit jaar maar vindt plaats en dat is al een grote zaak in het coronatijdperk. Een wielerwedstrijd op zaterdag en een kubb-tornooi op zondag zijn maar twee toppers dit weekend.

 1. Franse WO I-soldaten krijgen laatste rustplaats op Potyze in Ieper: “Na 107 jaar voegen ze zich bij hun kameraden”
  Ieper

  Franse WO I-soldaten krijgen laatste rustplaats op Potyze in Ieper: “Na 107 jaar voegen ze zich bij hun kameraden”

  Op de Franse begraafplaats Sint-Charles de Potyze in Ieper kregen woensdag negen Franse soldaten een laatste rustplaats. Het ging om militairen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. Leerlingen van de Ieperse Sint-Jozefschool mochten kransen neerleggen. “We moeten die mensen voor altijd dankbaar zijn”, zegt de 10-jarige Merel De Coen uit Ieper.
 2. Groenpark geselecteerd voor leertraject rond verkavelingswijken in transformatie
  Roeselare

  Groenpark geselec­teerd voor leertra­ject rond verkave­lings­wij­ken in transforma­tie

  De wijk Groenpark is geselecteerd voor het leertraject ‘Verkavelingswijken in transformatie’ van het Departement Omgeving en het Team Vlaams Bouwmeester. Hiermee willen beide partners steden en gemeenten ondersteunen bij de transformatie van goed gelegen verkavelingswijken. Het gaat om kwaliteitsvol verdichten, het verhogen van de leef- en omgevingskwaliteit en integrale verduurzaming. In totaal zijn zes verkavelingswijken verspreid over heel Vlaanderen geselecteerd. In een eerste fase wordt op zoek gegaan naar de potentie voor transformatie, de betrokken actoren en de in te zetten strategieën, instrumenten en aanpak. In een tweede fase, vanaf 2022, krijgen drie van deze projecten verdere ondersteuning en begeleiding op maat door een ontwerpteam per project.