Woonzorgcentrum De Groene Verte in Houthulst, waar al 110 mensen besmet zijn geraakt met de mogelijk besmettelijkere Britse coronavariant.
Volledig scherm
Woonzorgcentrum De Groene Verte in Houthulst, waar al 110 mensen besmet zijn geraakt met de mogelijk besmettelijkere Britse coronavariant. © BELGA

Buurgemeenten houden situatie nauwlettend in de gaten na uitbraak in Houthulst

De buurgemeenten van Houthulst zijn extra alert nadat eerder op zondag bleek dat er meer dan 120 inwoners van de gemeente besmet zijn met de Britse variant van het coronavirus. In Diksmuide is er een lichte stijging in het aantal besmettingen. "Veel jongeren uit Merken gaan hier naar het middelbaar", zegt burgemeester Lies Laridon (CD&V). "We bekijken of we een centrum voor sneltests kunnen opstarten."

3 reacties

 • Guido Dierick

  2 maanden geleden
  Zoals in het buitenland (Spanje) wanneer er in een dorp of gemeente een uitbraak is, deze gemeente of dorp hermetisch afsluiten en plaatselijke lockdown. Dit op de radio gehoord van Alain Grootaerts, journalist wonend in Andalusië in Spanje.
 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Ze zullen rap geen tests meer hebben als ze lukraak iedereen gaan testen. Bovendien zit dat virus al in de hele wereld, niet alleen in Houthulst. Dat houdt ge niet tegen.
 • Alexa Grieken

  2 maanden geleden
  Bekijken moet je niet doen. Je moet handelen. Zet een centrum op voor snel testen en begin eraan in plaats van eerst twee weken na te denken.
 1. Uitbraak van Britse variant in Houthulst: al 110 mensen uit woonzorgcentrum besmet, ook voorziening voor personen met beperking getroffen
  Houthulst

  Uitbraak van Britse variant in Houthulst: al 110 mensen uit woonzorg­cen­trum besmet, ook voorzie­ning voor personen met beperking getroffen

  In Houthulst, in de provincie West-Vlaanderen, is er een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. In woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem zijn er al 110 mensen besmet geraakt met de mogelijk besmettelijkere variant. In De Vleugels in Klerken bij Houthulst, een voorziening voor personen met een beperking, is er eveneens een coronauitbraak en is er een sterk vermoeden dat het eveneens om die Britse variant gaat. Ook elders in de gemeente stijgt het aantal besmettingen.
 2. Padel, dé hype tijdens de pandemie: clubs en gemeenten leggen volop nieuwe terreinen aan. “Deze sport is een echte blijver”
  PREMIUM
  Oostende

  Padel, dé hype tijdens de pandemie: clubs en gemeenten leggen volop nieuwe terreinen aan. “Deze sport is een echte blijver”

  Wandelen of fietsen? Vergeet het. Als er één sport is die in de coronamaanden een explosie aan populariteit kent, is het wel padel. Deze racketsport in openlucht, een mix van tennis en squash, is voor velen een ideale uitlaatklep en weet ook (oud-)tennissers te verleiden. “Het is zo’n aangenaam spelletje en je bent er meteen weg mee.” Het succes is de jongste tijd zelfs zo groot, dat verscheidene clubs ledenstops moeten inlassen. Maar tegelijk maken diezelfde clubs werk van extra padelterreinen. Een overzicht.
 1. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen

 2. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten