De Groene Verte in Merkem.
Volledig scherm
De Groene Verte in Merkem. © RV

Burgemeester vraagt Defensie om hulp na 100ste besmetting in woonzorgcentrum: “Verenigingsleven stilgelegd”

HouthulstHet blijft de verkeerde kant uitgaan in het woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem. Er zijn nu 64 besmette bewoners en 36 medewerkers. Burgemeester Joris Hindryckx (CD&V) heeft via de gouverneur de hulp van Defensie ingeroepen en legt het verenigingslevens in Merkem helemaal stil.

 1. Burgemeester Houthulst betreurt dat Atheneums van Diksmuide en Ieper leerlingen vandaag thuis lieten: “Ik hou niet van stigmatiseren”
  Diksmuide

  Burgemees­ter Houthulst betreurt dat Atheneums van Diksmuide en Ieper leerlingen vandaag thuis lieten: “Ik hou niet van stigmatise­ren”

  In de Atheneums van Diksmuide en Ieper, die tot dezelfde scholengemeenschap behoren, mochten leerlingen uit Houthulst vandaag niet meer de les bijwonen. Zij kregen afstandsonderwijs. “De contacttracing in onze gemeente is nog nooit zo streng geweest", is Houthulsts burgemeester Joris Hindryckx tegenstander van de beslissing. In zijn gemeente blijven de scholen in elk geval open, na overleg met onder andere Erika Vlieghe. Maandagavond keerde de scholengemeenschap op zijn stappen terug.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"