Joris Hindryckx, burgemeester van Houthulst
Volledig scherm
Joris Hindryckx, burgemeester van Houthulst © Benny Proot

Burgemeester Hindryckx mag morgen uit isolatie: “Héél ziek geweest”

HouthulstHouthulsts burgemeester Joris Hindryckx (58, CD&V) mag donderdag opnieuw het huis verlaten, na een coronabesmetting. Hij heeft er erg zwaar onder geleden. In zijn gemeente is hij niet de enige. Op dit moment zijn er 194 inwoners besmet en zitten er nog eens 139 uit voorzorg in quarantaine.

 1. Koornstraat tijdelijk doodlopend door heraanleg Spanjestraat
  Roeselare

  Koorn­straat tijdelijk doodlopend door heraanleg Spanjes­traat

  De Koornstraat in Roeselare wordt vanaf volgende maand tijdelijk eventjes een doodlopende straat. Die ingreep komt er in het kader van de heraanleg van de Spanjestraat. Vanaf februari wordt de Spanjestraat opgebroken tussen de Mandellaan en de Koornstraat en ook het kruispunt wordt afgezet. Je zal tot aan de Spanjestraat kunnen rijden en op het einde draaien. Om genoeg plaats te hebben, worden de parkeerplaatsen aan één kant tijdelijk weggenomen. Bewoners en bezoekers kunnen parkeren op de parking aan het voetbalstadion of in de omliggende straten.
 1. Dankzij crowdfunding kan De Ark luchtreiniger in elke klas plaatsen: “We willen niet langer gestuurd worden door het virus”
  Oekene

  Dankzij crowdfun­ding kan De Ark luchtreini­ger in elke klas plaatsen: “We willen niet langer gestuurd worden door het virus”

  De leerkrachten en leerlingen van de Oekense vrije basisschool De Ark zijn het beu om geleefd te worden door het coronavirus. Daarom plaatst de school luchtreinigers in alle klassen. Die financieren ze dankzij crowdfunding en sponsoring. “Al bijna twee jaar lijkt het alsof allerlei coronavarianten de scepter zwaaien binnen onze school. Het is tijd om het stuur weer zelf in handen te nemen”, zegt directeur Fanny Delrue.