De broers arriveerden in een zwarte BMW aan de ouderlijke woning in de Ooststraat in Houthulst.
Volledig scherm
De broers arriveerden in een zwarte BMW aan de ouderlijke woning in de Ooststraat in Houthulst. © De Voogt

Broers blijven in cel na steekpartij met vader in Houthulst

Houthulst/Roeselare/IeperDe broers die op woensdagavond 10 augustus in Houthulst betrokken waren bij een steekpartij op hun vader, blijven een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer in Ieper dinsdag. De jongste van de twee had de vrijlating gevraagd, maar daar ging de raadkamer niet op in. Zijn oudere broer, die de messteken toediende, drong niet aan op vrijlating.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. “Dankzij tentoonstelling heb ik drieluik dat ik 47 jaar geleden schilderde afgewerkt”: Roel Deblaere exposeert voor het eerst solo na meer dan 50 jaar creativiteit
  Roeselare

  “Dankzij tentoon­stel­ling heb ik drieluik dat ik 47 jaar geleden schilderde afgewerkt”: Roel Deblaere exposeert voor het eerst solo na meer dan 50 jaar creativi­teit

  Roel Deblaere (71) is al meer dan 50 jaar artistiek actief, maar pas nu toont de Roeselarenaar voor de allereerste keer z’n schilderijen via de solotentoonstelling ‘Contrasten’ in cultuurhuis K-Trolle. Het was Deblaere zijn vrouw die hem het broodnodige zetje gaf en daarvoor is hij haar enorm dankbaar. “Toezeggen voor de tentoonstelling heeft m’n passie voor het schilderen weer aangewakkerd. Ik werkte zelfs een drieluik af waar ik 47 jaar geleden aan begon. Dat is dan ook het meest bijzondere schilderij dat in K-Trolle te zien is”, aldus Roel.
 1. Oud gemeentehuis Boezinge wordt openbaar verkocht: “Jammer dat het zijn historische waarde zal verliezen”
  Boezinge

  Oud gemeente­huis Boezinge wordt openbaar verkocht: “Jammer dat het zijn histori­sche waarde zal verliezen”

  Geïnteresseerden kunnen op 20 oktober een bod doen op het oud gemeentehuis van Boezinge. De stad verkoopt het pand omdat een renovatie financieel niet te verantwoorden is. Alle verenigingen die er nog onderdak hadden, vonden ondertussen een nieuwe stek. George Smagghe, de bezieler van het heemkundig tijdschrift De Boezingenaar, nam met pijn in het hart afscheid van het pand dat veertig jaar dienst deed als archief van heemkundige kring.
 2. La Folia focust op psychische kwetsbaarheid
  Roeselare

  La Folia focust op psychische kwetsbaar­heid

  CC De Spil pakt van 3 tot 9 oktober uit met la Folia, het festival dat psychische kwetsbaarheid onder de aandacht brengt. Op de affiche staan voorstellingen van onder andere Jozefien Mombaerts, Anke Jochems, Jan Geers en spelers van Kliniek St-Jozef Pittem. Daarnaast kun je ook installaties ontdekken van Dolores Bouckaert, Mardulier en Deprez, Lien De Graeve & Kaspar Schellingerhout en Annelies Van Hullebush. Maar La Folia pakt ook uit met een bijzondere bibliotheek van het leven, een flessenpostkantoor, een piepklein reisburootje en een doorlopende expo van kwetsbaar, beeldend werk. Meer info op www.despil.be.