Matthew (10) en Tylor (8) testen het vlot uit. Het vlot is alleen bereikbaar per boot.
Volledig scherm
Matthew (10) en Tylor (8) testen het vlot uit. Het vlot is alleen bereikbaar per boot. © Foto Gudrun Steen

Breng een nachtje door in de brousse van Merkem

HOUTHULSTOp een overdekt vlot op het Ieperleekanaal de nacht doorbrengen. Het kan dankzij Bart Castelein van vzw De Boot. "Ik doopte mijn nieuwe project Merkem Brousse. Op 400 meter van het moederschip heb ik een vlot gemaakt van recyclagemateriaal", legt Bart uit. "Je kan er enkel met een boot of kajak naartoe."

 1. Televestaire dringend op zoek naar extra helpende handen: “Door corona verzeilen steeds meer mensen in armoede”
  Roeselare

  Televestai­re dringend op zoek naar extra helpende handen: “Door corona verzeilen steeds meer mensen in armoede”

  De Televestiaire ‘mensen helpen mensen’ is dringend op zoek naar helpende handen. De winkel biedt kledij en andere spullen aan tegen een prikje. Sinds de uitbraak van de coronacrisis krijgt ze niet alleen meer klanten over de vloer, maar krijgt ze ook extra donaties, waardoor de winkel bijna uit zijn voegen barst. “Het succes van de Televestiaire is spijtig, want het toont aan dat steeds meer mensen in armoede verzeilen door corona”, zegt secretaris Erik Vantomme.
 2. “Hoeveel hersenen heeft u kapotgemaakt in de streek?” Rechter snoeihard voor dealer die ruim 4,6 kilo speed en xtc aan de man bracht
  Houthulst

  “Hoeveel hersenen heeft u kapotge­maakt in de streek?” Rechter snoeihard voor dealer die ruim 4,6 kilo speed en xtc aan de man bracht

  Een drietal uit Houthulst moest zich dinsdagmorgen verantwoorden bij de Veurnse strafrechter wegens drugshandel. Het kopstuk zou maar liefst 4,6 kilogram speed en xtc hebben verkocht aan afnemers in en rond Houthulst, in een tijdspanne van drie jaar. Hij riskeert twee jaar cel, 8.000 euro boete en een verbeurdverklaring van 10.000 euro drugsgeld.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt