De politie trof ook illegalen aan op de Lijnbus.
Volledig scherm
De politie trof ook illegalen aan op de Lijnbus. © PZ Polder

Bizar gevolg van gesloten grens: illegale verstekelingen belanden in Houthulst in plaats van Calais

Acht illegalen zijn donderdag ongewild het slachtoffer geworden van de stiptheidsacties van de Franse douane en de gesloten grens in Adinkerke. Ze waren aan boord geklommen van een Franse vrachtwagen die richting Calais reed, maar belandden uiteindelijk in Houthulst.

1 reactie

 • maurice snelders

  2 jaar geleden
  Hoe komen die hier????
 1. Zesdejaars VABI tellen met ludieke wedstrijd af naar 50-dagenviering
  Roeselare

  Zesdejaars VABI tellen met ludieke wedstrijd af naar 50-dagenvie­ring

  In normale omstandigheden hadden de laatstejaars van het Roeselaarse secundair onderwijs morgen hun 100 dagen gevierd. Corona steekt hier echter een stokje voor. Het is de bedoeling om dit schooljaar het afscheid van de middelbare schoolbanken te vieren met een 50 dagen-feest op 30 april. De zesdejaars van het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) zijn alvast volop aan het aftellen naar die dag. “Bij ons op school loopt er sinds kort een interne ludieke wedstrijd tussen de verschillende klassen van het zesde jaar”, vertelt Sam Goethals namens 6 Dierenzorg b. “Die wordt georganiseerd door de leerlingen met hulp van de leerkrachten. In aanloop naar onze 50 dagen worden we verschillende uitdagingen voorgeschoteld. De klas die de meeste punten bijeen weet te sprokkelen wint.” De komende weken volgt er alvast een online quiz en een fotoshoot waarvoor de leerlingen zich zo goed mogelijk moeten opdirken in het thema promnight. “Maar de allereerste uitdaging bestaat erin om met de klas op een positieve manier in de pers te komen. Volgens mij zijn we hierin geslaagd door de wedstrijd langs deze weg bekend te maken”, glundert Sam.
 2. H. Hartparochie organiseert pannenkoekenverkoop
  Roeselare

  H. Hartparo­chie organi­seert pannenkoe­ken­ver­koop

  Corona steekt de traditionele pannenkoekenavond op vastenavond van de H. Hartparochie stokken in de wielen. Een gezellig samenzijn in zaal Don Bosco zit er dit jaar niet in, maar er wordt een pannenkoekenverkoop georganiseerd als alternatief. De opbrengst ervan wordt verdeeld onder de missiewerking en de Kerit die zich inzet voor mensen in armoede. Pannenkoeken bestellen kan tot en met 7 februari via par.hhart@skynet.be. Een pakketje van een kilo, zijnde 12 stuks, kost 8 euro. Er moet op voorhand betaald worden op rekeningnummer BE45 0343 0895 7489. De pannenkoeken kunnen op dinsdag 16 februari tussen 14 en 17.30 uur worden afgehaald in de H.-Hartkerk.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw