Het voertuig reed tegen Den Trimard. De bestuurder was nog steeds bewusteloos toen de hulpdiensten aankwamen.
Volledig scherm
Het voertuig reed tegen Den Trimard. De bestuurder was nog steeds bewusteloos toen de hulpdiensten aankwamen. © FVL

Bestuurder (37) wordt onwel en knalt tegen gevel van café op Markt: toestand nog steeds levensbedreigend

HouthulstOp de Markt van Houthulst is maandagnacht iets over 1 uur, dus tijdens de nachtklok, een auto tegen de gevel van café Den Trimard geknald. De bestuurder (37) uit Langemark-Poelkapelle was vermoedelijk onwel geworden en zat nog steeds bewusteloos in zijn wagen bij aankomst van de hulpdiensten. De schade aan het gebouw is groot. 

 1. Net op dag dat nieuwe cafébazin compromis tekent, rijdt automobilist in gevel van Den Trimard: “Deze tegenslag houdt ons niet tegen”
  PREMIUM
  Houthulst

  Net op dag dat nieuwe cafébazin compromis tekent, rijdt automobi­list in gevel van Den Trimard: “Deze tegenslag houdt ons niet tegen”

  Met een afscheidsfeest wou ze begin april haar populaire sfeercafé Den Trimard in stijl overdragen aan haar opvolgster. Vandaag staat Maddy Hoorelbeke (51) met tranen in de ogen te kijken naar de schade aan de zaak op de Markt van Houthulst. Maandagnacht reed een automobilist in de gevel van het bloeiende etablissement. Uitgerekend gisteren tekende nieuwe uitbaatster Cindy Terryn (46) het huurcontract. “Hoe het nu verder moet, weet ik niet. Maar één iets staat vast: ik moet en zal cafébazin van Den Trimard worden”, is ze strijdvaardig.
 2. Aantal opgenomen coronapatiënten AZ Delta daalt gestaag
  Roeselare / Menen / Torhout

  Aantal opgenomen coronapa­tiën­ten AZ Delta daalt gestaag

  Het aantal opgenomen coronapatiënten in het AZ Delta is de afgelopen week lichtjes gedaald. Vorige week werden nog 90 besmette patiënten verzorgd in het AZ Delta. Eén week later zijn er dat nog 79. Het aantal opgenomen coronapatiënten daalt dus lichtjes. Op de dienst intensieve zorg blijft het aantal coronapatiënten ongeveer gelijk. Vorige week ging het om 18 patiënten, momenteel zijn het er 20. De coronapatiënten worden verzorgd in de campussen in Roeselare, Menen en Torhout. De cijfers zijn hoopgevend, maar de echte daling is duidelijk nog niet ingezet.
 1. Na 103 jaar krijgt kapitein Ernest Parry een graf met zijn naam op, dankzij onderzoeker Freddy Declerck: “Ik doe dit werk voor nabestaanden”
  PREMIUM

  Na 103 jaar krijgt kapitein Ernest Parry een graf met zijn naam op, dankzij onderzoe­ker Freddy Declerck: “Ik doe dit werk voor nabestaan­den”

  Voor het eerst in de geschiedenis kon op de anonieme grafsteen van een Nieuw-Zeelandse soldaat uit WOI een naam worden geplakt. De nabestaanden van kapitein Ernest Parry weten nu dat hij rust op de Dochy Farm Cemetery, dankzij het speurwerk van Freddy Declerck (68) uit Langemark-Poelkapelle. “Als de coronamaatregelen het toelaten, zal er een ceremonie plaatsvinden aan het graf van Captain Parry, dat een nieuwe steen krijgt”, vertelt hij trots.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"