WZC De Groene Verte in Merkem
Volledig scherm
WZC De Groene Verte in Merkem © Benny Proot

Aantal coronadoden in De Groene Verte opgelopen tot 9: “Vandaag testen we iedereen opnieuw”

HouthulstDinsdag waren er nog zeven, woensdag zijn er al negen bewoners van rusthuis De Groene Verte in Merkem overleden aan corona. Zondag raakte bekend dat het om de veel besmettelijkere Britse variant gaat.

 1. Padel, dé hype tijdens de pandemie: clubs en gemeenten leggen volop nieuwe terreinen aan. “Deze sport is een echte blijver”
  PREMIUM
  Oostende

  Padel, dé hype tijdens de pandemie: clubs en gemeenten leggen volop nieuwe terreinen aan. “Deze sport is een echte blijver”

  Wandelen of fietsen? Vergeet het. Als er één sport is die in de coronamaanden een explosie aan populariteit kent, is het wel padel. Deze racketsport in openlucht, een mix van tennis en squash, is voor velen een ideale uitlaatklep en weet ook (oud-)tennissers te verleiden. “Het is zo’n aangenaam spelletje en je bent er meteen weg mee.” Het succes is de jongste tijd zelfs zo groot, dat verscheidene clubs ledenstops moeten inlassen. Maar tegelijk maken diezelfde clubs werk van extra padelterreinen. Een overzicht.
 2. Stad Roeselare stimuleert het kleine ontmoeten
  Roeselare

  Stad Roeselare stimuleert het kleine ontmoeten

  Stad Roeselare organiseert een wedstrijd om kleine ontmoetingen in de buurt aan te moedigen want ook die kunnen heel waardevol zijn. Plaats, rekening houdend met de gelde maatregelen, enkele tuinstoelen in de voortuin en neem de tijd voor een babbeltje met de mensen uit je buurt. Om dit te stimuleren, geeft de stad 15 fleece-dekentjes weg. Die kan je winnen door een foto te maken van een klein ontmoetingsmoment en deze te mailen naar samenleven@roeselare.be. De wedstrijd is enkel voor de inwoners van Roeselarenaars en per domicielieadres kan maar één dekentje gewonnen worden. De dekentjes gaan naar de eerste 15 personen die een foto insturen. De winnaars worden verwittigd wanneer ze hun fleecedekentje mogen oppikken. Is dit na één maand niet gebeurd, dan wordt de volgende die in aanmerking komt gecontacteerd. De actie loopt tot en met 14 maart.
 3. Roeselaarse horeca reageert gemengd op heropening op 1 mei: “Wel perspectief, maar acht weken is nog lang”
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselaar­se horeca reageert gemengd op heropening op 1 mei: “Wel perspec­tief, maar acht weken is nog lang”

  Bij heel wat horecaondernemers staat 1 mei wellicht al met rood omcirkeld in hun agenda. Na bijna tweehonderd dagen verplichte sluiting mogen ze vanaf die dag, als de cijfers het toelaten en de vaccinatiecampagne ver genoeg gevorderd is, opnieuw koken en tappen. Bij de Roeselaarse horeca zijn de reacties verdeeld, terwijl hun klanten al volop reservaties aan het maken zijn.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen